Vaksecties

NOBCO kent meerdere specialismen. Deze zijn opgedeeld in vaksecties: executive coaching, natuurcoaching en teamcoaching. Hieronder en op de desbetreffende pagina vind je meer informatie over de vaksectie, deelname en de activiteiten.

Executive coaching (VEC)

Door zijn of haar leiderschapskwaliteiten te versterken, vergroot executive (team)coaching de effectiviteit van executives: directieleden, bestuurders, DGA’s en topmanagers, toezichthouders en commissarissen. Aansluiten op de persoon én de complete context; daarin onderscheidt een professionele executive coach zich.

De VEC organiseert exclusieve bijeenkomsten voor NOBCO-coaches om actuele en relevante thema’s rondom executive coaching te bespreken. Met als doel: het zichtbaar maken van de toegevoegde waarde van executive coaching en het professionaliseren van executive coaches. 

Lees meer

Natuurcoaching (VNC)

Coachen in de natuur werkt ontspannend, geeft een rustige prikkeling van de verschillende zintuigen. Een bewegend lichaam zet het brein in beweging: er is meer ruimte voor concentratie, helder denken, aandacht en creatieve denkprocessen. Gedachten en gevoelens komen letterlijk in beweging. De natuur geeft energie en positieve gevoelens.

Bij coachen vanuit de natuur wordt veel gebruik gemaakt gebruik van metaforen. Deze natuurlijke symbolen en metaforen werken verhelderend en leiden tot diepe inzichten. De opgedane ervaringen met of in de natuur blijken zich keer op keer bij coachees stevig te verankeren, zodat duurzame verandering in privé- en werksituaties gerealiseerd worden.

Lees meer

Teamcoaching (VTC)

Teamcoaching is het professioneel en resultaatgericht ondersteunen van teams in het ontwikkelen van hun (samenwerking)competenties. De teamcoach richt zich op het functioneren van het team in relatie tot de organisatiedoelstellingen en het toevoegen van waarde voor klanten van de organisatie. We willen met veel voorbeelden en alle randzaken voor praktische interventies de magie van procesbegeleiding verder op de kaart zetten.

NOBCO heeft de vaksectie teamcoaching opgericht om het ambitieuze doel “De leidende partij zijn als het gaat om teamcoaching” waar te maken. Deze service willen we aanbieden aan onze aangesloten coaches. Ook willen we een inspiratiebron worden voor andere zoekende teamcoaches als het gaat om verdieping in het vak, praktische vaardigheden, trends en ontwikkelingen.

Lees meer