Raad van Advies | RVA

De Raad van Advies bestaat uit deskundigen op het gebied van coaching en helpt het NOBCO-bestuur met advies over relevante en actuele (beleids-)zaken.

Raad van Advies

M. (Margje) Duursma

Vanaf het eerste begin ben ik actief betrokken bij de NOBCO. Mijn coachpraktijk floreert sinds 1996. Ik volg de ontwikkelingen van het vak ‘coachen’ van binnenuit en kijk er ook met gepaste afstand naar. Hoe dit relatief jonge beroep kwalitatief op niveau te brengen en te houden? is voor mij een belangrijke drijfveer. Hoe de NOBCO als organisatie zich verhoudt met de explosieve groei van het aantal coaches is daarbij een extra uitdaging: inspelen op de emerging future. Als voorzitter van de Raad van Advies draag ik daar graag aan bij met een constructief kritisch geluid.

G. (Greet) Vonk

Geen toelichting beschikbaar

H. (Heleen) Hordijk

Geen toelichting beschikbaar

J.C. (Jeanine) Holscher

Jeanine Holscher is tot coach opgeleid bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en tot organisatieopsteller bij het Bert Hellinger Instituut. Van oorsprong is ze bedrijfskundige (Nyenrode). Haar ervaring ligt onder meer op het vlak van marketing en nieuwe media en dat is dan ook haar portefeuille binnen de RvA. Op dit moment doet ze een aantal adviesopdrachten en volgt ze een opleiding tot gecertificeerd toezichthouder. Als coach voelt ze zich betrokken bij de NOBCO en ze deelt haar expertise graag met de organisatie.

W. (Wim) Kooijman

Mensen 'beter' maken is waar het in het HR-vak omdraait en waar ik dus bijna een leven lang mee bezig ben. De ontdekkingstocht met jezelf is soms moeilijk, maar voorwaarde voor groei. Coaching is daarbij een onontbeerlijk instrument. Daarom wil ik graag RvA-lid zijn bij de NOBCO.

R. (Ron) Adelaar

Als HR-manager van Natuurmonumenten ben ik nauw betrokken bij interne coaching vragen en voer ik zelf ook de nodige coaching gesprekken. Daarnaast heeft de afdeling HR een intern coaching netwerk opgezet van collega’s die vanuit verschillende coaching disciplines de organisatie ondersteunen. Coaching en coachend leidinggeven zijn actueel binnen onze organisatie waar veel in verandering is. Daarin spelen thema’s als persoonlijk leiderschap en de ontwikkeling van meer zelfsturende teams een belangrijke rol. Voor mij is coaching van medewerkers een must voor groei en talentontwikkeling. Graag ben ik lid van de RvA van NOBCO om vanuit mijn eigen praktijkomgeving en –ervaring bij te kunnen dragen. Ik ervaar de dialoog hierover met de NOBCO-bestuurders en de overige leden van de RvA als heel inspirerend.

A.M. (Anje-Marijcke) van Boxtel

Wanneer je Anje-Marijcke vraagt waar zij voor staat, werkt haar bevlogenheid inspirerend. ‘Ik begeleid organisaties om het beste uit hun mensen te halen, en mensen om het beste uit zichzelf te halen. Mijn drive ligt in het vertalen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de praktijk van het begeleiden van mensen, teams en organisaties. Juist omdat in de wereld om ons heen veranderen de nieuwe constante is, worden we uitgedaagd te blijven leren en ontwikkelen tot we in ons kistje liggen. Dan is het zaak om te gaan voor wat werkelijk belangrijk is en de lat lekker hoog te leggen. Dat geldt voor coachees, verwijzers én coaches! De NOBCO ambieert daar een belangrijke rol in te spelen. Als ‘beste stuurman aan de wal’ draag ik daar vanuit de RvA gaarne aan bij. Anje-Marijcke werkt in alle hoeken van de wereld als executive coach, teamcoach en keynote speaker. Ze zet zich dagelijks in om leiders en teams te helpen hun positieve impact te vergroten. Haar speelveld vindt ze vooral in het bedrijfsleven, maar ze maakt ook graag uitstapjes naar de topsport. Ze is Organisatiepsycholoog, executive (team) coach in business en sport en docent en auteur.