Raad van Advies | RVA

De Raad van Advies bestaat uit deskundigen op het gebied van coaching en helpt het NOBCO-bestuur met advies over relevante en actuele (beleids-)zaken.

Raad van Advies

G. (Greet) Vonk

Ik ben sinds 2006 zelfstandig coach en heb daarvoor 20 jaar als (programma)manager en directeur in de zakelijke dienstverlening en de zorg gewerkt. Meteen vanaf de start van mijn praktijk heb ik me aangesloten bij de NOBCO; ben ik actief lid van de NOBCO en ik ben ook alweer jaren als Master Practitioner Coach aangesloten. Ik ben sinds 2013 samen met mijn collega Anja Jongkind binnen onze praktijk Et Emergo zeer bevlogen bezig met het fenomeen PostTraumatische Groei. We hebben daar tientallen jaren ervaring in, hebben er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, we publiceren erover en we geven er opleidingen over. Professionaliteit op basis van kennis en ervaring vind ik erg belangrijk. En dat is ook de reden dat ik graag de rol van ‘doorgewinterde coach’ vervul in de Raad van Advies. Ik wil graag bijdragen aan het professionaliseren van het coachvak en in het bijzonder van de NOBCO.

H. (Heleen) Hordijk

Passie voor leren en vertrouwen in het vermogen van mensen om zich te (blijven) ontwikkelen, vormen de rode draden die door mijn beroepsleven lopen. Sinds 2008 ben ik eindverantwoordelijk voor het Europees Instituut de Baak, opleidingsinstituut op het gebied van Coaching en Counseling, waar ik me met hart en ziel aan verbonden heb. Binnen de Raad van Advies van de NOBCO hoop ik vanuit het opleidersperspectief een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van ons vakgebied.

W. (Wim) Kooijman

Mensen 'beter' maken is waar het in het HR-vak omdraait en waar ik dus bijna een leven lang mee bezig ben. De ontdekkingstocht met jezelf is soms moeilijk, maar voorwaarde voor groei. Coaching is daarbij een onontbeerlijk instrument. Daarom wil ik graag RvA-lid zijn bij de NOBCO.

J.C. (Jeanine) Holscher

Jeanine Holscher is tot coach opgeleid bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en tot organisatieopsteller bij het Bert Hellinger Instituut. Van oorsprong is ze bedrijfskundige (Nyenrode). Haar ervaring ligt onder meer op het vlak van marketing en nieuwe media en dat is dan ook haar portefeuille binnen de RvA. Op dit moment doet ze een aantal adviesopdrachten en volgt ze een opleiding tot gecertificeerd toezichthouder. Als coach voelt ze zich betrokken bij de NOBCO en ze deelt haar expertise graag met de organisatie.

R. (Ron) Adelaar

Als HR-manager van Natuurmonumenten ben ik nauw betrokken bij interne coaching vragen en voer ik zelf ook de nodige coaching gesprekken. Daarnaast heeft de afdeling HR een intern coaching netwerk opgezet van collega’s die vanuit verschillende coaching disciplines de organisatie ondersteunen. Coaching en coachend leidinggeven zijn actueel binnen onze organisatie waar veel in verandering is. Daarin spelen thema’s als persoonlijk leiderschap en de ontwikkeling van meer zelfsturende teams een belangrijke rol. Voor mij is coaching van medewerkers een must voor groei en talentontwikkeling. Graag ben ik lid van de RvA van NOBCO om vanuit mijn eigen praktijkomgeving en –ervaring bij te kunnen dragen. Ik ervaar de dialoog hierover met de NOBCO-bestuurders en de overige leden van de RvA als heel inspirerend.