Natuur Coaching I VNC

De Vaksectie Natuur Coaching wil NOBCO-coaches met elkaar verbinden rondom natuurcoaching. Coachen met de natuur is een relatief nieuwe, sterk groeiende specialisatie binnen coaching. Steeds meer coaches gebruiken de natuur om cliënten tot duurzame ervaringen en inzichten te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld als wandelcoach, paardencoach of bootcampcoach. De VNC organiseert regelmatig bijeenkomsten voor haar leden met als doel uitwisseling, inspiratie, verdieping en ontwikkeling. Daarnaast organiseert de VNC elk jaar een activiteit voor alle geïnteresseerde NOBCO-coaches.

Citaat van een klant: “Het antwoord dat ik vandaag vind in de natuur, had ik echt nooit kunnen bedenken. Maar het klopt precies”.

Achtergrond Vaksectie Natuur Coaching

De afgelopen jaren heeft natuurcoaching een vlucht genomen en zijn er inmiddels verschillende disciplines ontwikkeld. Zo kun je als coach zowel binnen als buiten werken met natuurwijsheid zoals natuur symbolen, metaforen en de seizoenen. Buiten kan worden gecoacht met bomen, met honden, met paarden. Ook is het mogelijk om met je klant in de natuur te gaan wandelen of te coachen in een park of in de stad. Je kunt sportieve outdooractiviteiten inzetten of werken in een speciaal aangelegde therapie-/ coachtuin. Tevens kan biologische kennis over natuurprocessen worden ingezet in coaching. Het sjamanisme biedt eveneens interessante invalshoeken voor coachen met de natuur. Om al deze specialisaties te verbinden, verder te ontwikkelen en om andere coaches te mogen inspireren, is binnen NOBCO sinds 2015 de Vaksectie Natuur Coaching actief. In 2016 heeft de VNC haar eerste Symposium “Coachen met de Natuur” georganiseerd.

Waarom Coachen met Natuur

De natuur is inzetbaar voor alle mogelijke coachvragen, onder andere rond loopbaan, verliesverwerking, samenwerking, leiderschap, binnen persoonlijke en professionele ontwikkeling en zowel op individueel, team- als organisatieniveau. Immers, onze eigen natuurlijke wijsheid is een waardevol kompas bij het maken van keuzes in leven en werk. De principes van ervaringsleren en systemisch werken zijn duidelijk terug te vinden in dit werk. De opgedane ervaringen met of in de natuur blijken zich keer op keer bij coachees stevig te verankeren, zodat duurzame verandering in privé- en werksituaties gerealiseerd worden.

Activiteitenagenda VNC

Wil je een activiteit van de Vaksectie Natuur Coaching bijwonen? Klik hier voor alle NOBCO-bijeenkomsten.

Aansluiten bij Vaksectie Natuur Coaching

Ben je aangesloten bij NOBCO én gebruik je de natuur, vaak of incidenteel, in jouw werk als coach? Dan ben je welkom bij de Vaksectie Natuur Coaching. Je bent ook van harte welkom als je de elementen uit de natuur meer zou willen inzetten in je werk en hier meer over wilt weten en leren.

Contact

Lid worden van de Vaksectie Natuur Coaching? Als je interesse en/of ervaring hebt in natuurcoaching, kan je lid worden van de Vaksectie. We gaan gezamenlijk vanuit de VNC diverse activiteiten ontwikkelen ter inspiratie van de leden en de verdere ontwikkeling van dit nieuwe vak. Je kunt hiertoe een aanmeld formulier opvragen via vnc@nobco.nl.

Vaksectie Natuur Coaching

J.E.S. (José) Imlabla

Geen toelichting beschikbaar

J. (Jan) Finkenflugel

Geen toelichting beschikbaar