Informatie voor opdrachtgevers

Veranderingen in onze maatschappij volgen elkaar steeds sneller op. Dit leidt tot een continu wisselende vraag naar kennis en vaardigheden. Hoewel je als mens oneindig bent in je mogelijkheden en altijd in ontwikkeling bent, vraagt de huidige tijdgeest veel van ons. Coaching & mentoring biedt krachtige ondersteuning om veranderingen het hoofd te bieden.

Een NOBCO-coach werkt actief aan zijn kwaliteit. Dit doet NOBCO door de professionele ontwikkeling van beroepscoaches te faciliteren en stimuleren, zodat zij het EIA-keurmerk mogen voeren. Als een coach het EIA-keurmerk heeft, weet je zeker dat je met een ervaren en bekwame coach van doen hebt. Hiermee helpt NOBCO jou om een goede coach te vinden.

Grootste beroepsorganisatie professionele coaches in Nederland: NOBCO

 • De Nederlandse Orde van Beroepscoaches is de grootste beroepsorganisatie van professionele coaches in Nederland
 • Ruim 2000 coaches hebben zich aangesloten bij NOBCO, omdat zij staan voor kwaliteit, professionaliteit en continu leren Klik hier voor Vind een coach.
 • Alle NOBCO-coaches volgen een strenge gedragscode
 • NOBCO heeft een online evaluatietool voor coachtrajecten ontwikkeld: Coaching Monitor
 • NOBCO is licentiehouder van het EIA-keurmerk voor coaches, een Europees kwaliteitskeurmerk
 • NOBCO is ook licentiehouder van het EQA-keurmerk voor coachopleidingen
 • NOBCO stimuleert en steunt daarnaast wetenschappelijk onderzoek over coaching, waardoor er steeds meer informatie beschikbaar komt over de effecten van coaching, mentoring en coachingsmethoden, klik hier.

Kwaliteits- en gedragscode voor coaches

Beroepscoaches kiezen voor NOBCO, omdat ze hun vak serieus nemen. Zo volgen alle NOBCO-coaches de Internationale Ethische Code | IEC en het klachtenreglement. Natuurlijk willen we het liefst klachten voorkomen. Daar doen we alles aan. Met een NOBCO-coach weet je zeker dat jouw coach zorgvuldig en ethisch handelt. Heb je toch een klacht? Ook dat handelen wij zorgvuldig en objectief af.

Europees kwaliteitskeurmerk voor coaches

NOBCO voert het Europees erkende EIA-keurmerk voor coaches. Inmiddels voert een kwart van de aangesloten NOBCO-coaches het EIA-keurmerk. Met een NOBCO-coach met EIA-keurmerk ben je verzekerd van een professionele en bekwame beroepscoach: zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Effectieve coachtrajecten met Coaching Monitor

De Coaching Monitor is een uniek instrument dat de effectiviteit van individuele coachtrajecten meet. De Coaching Monitor geeft jou inzicht in de kwaliteit van een coach en het rendement van een coachtraject. Alle NOBCO-coaches kunnen dit online evaluatie-instrument gebruiken.

Permanente kennisontwikkeling coaches

NOBCO vraagt van haar coaches om continu te blijven leren. Dit gaat via opleiding, training en bijeenkomsten. Opdrachtgevers van coaching en andere geïnteresseerden kunnen deze bijeenkomsten ook bijwonen. De nieuwste ontwikkelingen binnen coaching plaatsen wij ook op onze website. Daarnaast dragen intervisiegroepen en vaksecties bij aan het vakmanschap van onze coaches.

Klik hier voor meer informatie.

Vind de juiste coach

Het is essentieel dat je een coach vindt die je goed kan helpen met jouw coachvraag. Via Vind een coach kun je een coach vinden, die voldoet aan jouw voorwaarden.

Benchmark Coaching

Met een eigen benchmark heeft NOBCO betrouwbare informatie over de ontwikkelingen in de Nederlandse markt voor coaching. Ruim 1.200 beroepscoaches namen deel aan dit benchmark onderzoek.

De benchmark is mede mogelijk gemaakt door Tijdschrift voor Coaching, Coachlink, het Coachhuis en meerdere EQA-Coachopleidingen.

Een greep uit het benchmarkonderzoek 2016:

 • 95% van de coaches is hbo+ opgeleid
 • 95% van de coaches heeft een coachopleiding gevolgd
 • Een NOBCO-coach heeft veel ervaring en is gemiddeld 10 jaar werkzaam als coach
 • Een gemiddeld coachtraject duurt 18 weken en bestaat uit 7 sessies van elk 85 minuten.

Klik hier voor meer informatie uit de benchmark.

Contact

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar wat NOBCO nog meer doet, kijk dan vooral rond op onze website. Aarzel niet om contact op te nemen. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van coachen, abonneer je dan kosteloos op ons e-Magazine en sluit je aan bij onze openbare LinkedIngroep NOBCO | Coaching als professie.