Samen Zorgzaam

Welkom op de speciale pagina met alle relevante informatie voor coaches tijdens deze coronatijden. Je kunt hier alles vinden over: financiën (welke regeling op jou van toepassing is), op welke steun je kunt rekenen van de Kamer van Koophandel, richtlijnen RIVM, tips voor je eigen coachpraktijk ook vanuit de EMCC en hoe NOBCO de belangen van coaches in deze tijd door aansluiting bij PZO vormgeeft.

Omdat NOBCO ervaart dat er reeds zoveel waardevolle initiatieven gerealiseerd zijn, komt er geen specifieke NOBCO-actie. We brengen graag de volgende initiatieven onder de aandacht:

Infographic veilig naar de coach

Download hier deze infographic

Nieuwsflits Samen Zorgzaam (14-04-2020)

De nieuwsflits Samen Zorgzaam is via deze link te bekijken.

Coach Radio coronaspecial (27-03-2020)

Coronaspecial van de Coach Radio Podcast: met als gasten o.a. de directeur van ZZP Nederland Frank Alferink en financieel expert Tim Hoogveld. Beluister hoe collega coaches omgaan met de crisis en leer alles over concrete stappen die je zelf kunt zetten.

Webinar (26-03-2020)

De opname van de webinar 'online coachen, een introductie' is via deze link te bekijken. Ook kun je de bijbehorende PowerPoint downloaden. Nogmaals onze excuses dat gisteravond de live uitzending niet gelukt is. Deze opname bevat alle beelden en zo kunnen we toch iedereen van de volledige informatie voorzien. Veel kijkplezier en veel succes met online coachen.

NOBCO-advies 2 (16-03-2020)

Het coronavirus heeft een bijzondere impact op de wereld, op Nederland en ook op NOBCO-coaches. De door de overheid getroffen nodige maatregelen hebben een aanzienlijke invloed op ons sociale en economische leven. Lees hier meer

NOBCO-advies 1 (13-03-2020)

Ook binnen NOBCO leiden het coronavirus en de te nemen maatregelen tot vragen. NOBCO houdt de berichtgeving nauwlettend in de gaten. Bij dezen informeren we je graag over de keuzes die je als professioneel coach kunt maken. Zodat je zowel voor je eigen gezondheid als die van je coachees verantwoordelijkheid neemt. Lees hier meer

Leestips online coaching

Vragen & antwoorden over Zoom, NOBCO-statement

Er is de laatste tijd veel geschreven over ZOOM. Er worden vraagtekens gezet bij de veiligheid in het gebruik van ZOOM. Sommige zaken zijn terecht aan de kaak gesteld, maar er zijn ook een hoop artikelen geplaatst die vooral veel extra ruis en onterechte onzekerheid hebben gecreëerd. Voor de helderheid: Zoom heeft in de afgelopen periode verschillende updates doorgevoerd en meerdere veiligheids- en privacyissues aangepakt. Daarnaast dien je ook zelf acties te ondernemen om te zorgen dat je gesprekken via Zoom veilig zijn. Je maakt uiteindelijk zelf en samen met je coachee de afweging of Zoom voldoet aan de eisen die jullie stellen. Lees hier meer

Financiële regelingen voor zelfstandige coaches, ZZP-ers én ondernemers

Vanwege de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden, zijn diverse regelingen ingevoerd om zelfstandigen, zoals NOBCO-coaches, tegemoet te komen.

Twee regelingen zijn leidend: TOZO (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) en TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren).

Er is bij het ontwerp van de regelingen verondersteld dat NOBCO-coaches eerder onder de Tozo vallen dan onder de TOGS. Vanuit NOBCO wordt via de PZO gelobbyd om ook de SBI-codes voor coaches onder de TOGS-regeling te laten vallen. Lees hier meer

Coronanieuwsbrief Kamer van Koophandel

Via deze link kun je de coronanieuwsbrief van de Kamer van Koophandel lezen.

RIVM

De overheid en organisaties werken er hard aan om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken. Ze hebben hiertoe richtlijnen opgesteld die gecommuniceerd worden via het RIVM. Op de website van het RIVM staat de meest actuele informatie over het coronavirus: www.rivm.nl/coronavirus.

Coronaregelingen

Voor een overzicht van alle regelingen voor ondernemers. Zie het menu rechtsboven voor de belangrijkste regelingen en nuttige websites. www.coronaregelingen.nl

NOBCO-events en coronavirus

NOBCO-events zijn tot 1 juni geannuleerd. Indien je je hebt aangemeld voor één van de komende events, houd dan je mailbox en telefoon in de gaten, zodat we je op de hoogte kunnen stellen van de annulering van het event.

Voor events die plaatsvinden na 1 juni bestaat ook een kans dat ze aangepast plaatsvinden, gewijzigd of geannuleerd worden. Met een kleine twee weken is er meer zicht op de dan geldende maatregelen en nieuwe richtlijnen of adviezen. Per event wordt bekeken wat een geschikte manier is van hosten en faciliteren voor deelnemers. Inmiddels worden diverse mogelijkheden onderzocht.

Zodra er nieuw NOBCO-aanbod beschikbaar is, wordt dit direct bekend gemaakt.

EMCC en coronavirus

Neem een kijkje op de website van EMCC voor de tips en adviezen die zij geven:

Noloc en coronavirus

Neem een kijkje op de website van Noloc voor de tips en adviezen die zij geven.