NOBCO heeft de vaksectie teamcoaching opgericht om het ambitieuze doel “De leidende partij zijn als het gaat om teamcoaching” waar te maken. Deze service willen we aanbieden aan onze aangesloten coaches. Ook willen we een inspiratiebron worden voor andere zoekende teamcoaches als het gaat om verdieping in het vak, praktische vaardigheden, trends en ontwikkelingen.

Voor wie zijn wij er als vaksectie?

De vaksectie teamcoaching bestaat om het vak teamcoaching verder te professionaliseren en teamcoaches te ondersteunen in professionalisering en verdieping. Op deze manier krijgen teamcoaches ondersteuning in het helpen verbeteren van de performance van teams. 

Definitie teamcoaching

Teamcoaching is het professioneel en resultaatgericht ondersteunen van teams in het ontwikkelen van hun (samenwerking)competenties. De teamcoach richt zich op het functioneren van het team in relatie tot de organisatiedoelstellingen en het toevoegen van waarde voor klanten van de organisatie. We willen met veel voorbeelden en alle randzaken voor praktische interventies de magie van procesbegeleiding verder op de kaart zetten!

Visie teamcoaching

Teams in organisaties staan voor veel verschillende uitdagingen. Enerzijds doordat de verschijningsvorm van teams steeds meer variaties kent en anderzijds doordat er steeds meer eigenaarschap en zelforganisatie van teams verwacht wordt. Teamcoaching levert hierbij een bijdrage aan teams en leiders van teams.

Wat willen we bereiken?

We gaan uit van verschillende methoden en manieren in teamcoaching en willen binnen NOBCO de standaard opstellen voor het op een professionele manier uitvoeren van het vak teamcoaching, naast het vak van individuele coaching. Tevens willen we als vaksectie binnen NOBCO het aanspreekpunt zijn voor teamcoaches en bijdragen aan het continu ontwikkelen van het vak teamcoaching.

Kernteam

Ina Mennegat
Lid
Ina Mennegat
Senior Practitioner

Ina brengt coaches in beweging die gaan voor kwaliteit en lef nodig hebben om daarvoor te kiezen.

Frans Legerstee
Lid
Frans Legerstee
Senior Practitioner

Frans maakt deel uit van de vaksectie door zijn interesse en ruime ervaring in dit vakgebied.

Coachprofiel
Nina Kelder
Lid
drs. Nina Kelder

Nina helpt andere teamcoaches om zich te blijven ontwikkelen om zo teams verder te kunnen brengen op een weloverwogen en onderbouwde manier.

Stephen Steijger
Lid
Stephen Steijger
Senior Practitioner

Stephen zet zich in om om vernieuwende, professionele activiteiten te organiseren voor onze gewaardeerde collega-teamcoaches.

Coachprofiel
Wilgard van Lee
Lid
Wilgard van Lee MBA

Wilgard brengt zijn kennis en vaardigheden in om de vaksectie verder te ondersteunen met de activiteiten om teams nog beter te faciliteren.

Coachprofiel