Aansluiten bij de NOBCO

Iedereen die beroepsmatig met coaching bezig is of bezig wil zijn, kan zich aansluiten bij de NOBCO. Door je aan te sluiten bij de NOBCO maak je deel uit van de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches en kun je profiteren van alle voordelen die de NOBCO biedt. De kosten voor een aansluiting bedragen voor 2018 € 295,- per jaar (excl. btw). Wanneer je je gedurende het jaar aansluit, zal de aansluitingsbijdrage naar rato worden bijgesteld. Zie daarvoor hier de tarieven.

Eenmaal aangesloten bij de NOBCO heb je een basisaansluiting, hierna kun je de keuze maken om op te gaan voor een certificering met het Europese kwaliteitskeurmerk EIA.

Voor de positionering van coaching en van NOBCO-coaches is het van belang dat de NOBCO bekend staat als dé organisatie voor professionele coaches met kennis en ervaring. Bij nieuwe aanmeldingen wordt getoetst of deze coaches beschikken over een achtergrond die aansluit bij het beroepsprofiel van een NOBCO-coach. We beogen hiermee als NOBCO een nog sterkere en nog meer herkenbare positie in te nemen.

  • Toegang tot alle reguliere NOBCO-activiteiten
  • Aanzienlijke korting op een beroeps- en aansprakelijkheidsverzekering
  • Een persoonlijk coachprofiel via ‘Vind een coach’ met meer dan 240.000 bezoekers per jaar
  • Kosteloos gebruikmaken van het online evaluatie-instrument Coaching Monitor
  • Kosteloos toegang en gebruik van Coachlink (tijdschrift en online database met ruim 140 boeken over coaching)
  • Gebruikmaken van de door de Belastingdienst goedgekeurde DBA-verklaring voor coachingsgerelateerde diensten

Wil je meer weten over alle voordelen van een aansluiting als NOBCO-coach? Klik hier

Aansluiten bij NOBCO

Naast de voordelen voor jou ondersteun je met jouw bijdrage de verdere professionalisering van het coachvak en maak je het mede mogelijk om coaching breed onder de aandacht te brengen binnen de markt en maatschappij.

Vanaf 1 januari 2018 vragen we aan coaches die zich aan willen sluiten bij de NOBCO om een kopie van hun diploma toe te voegen bij hun aanmelding:

  1. Een opleiding met het EQA-keurmerk
  2. Een ‘mensgerichte’ HBO/WO-opleiding
  3. Een afgeronde HBO/WO-opleiding, aangevuld met minimaal 100 SBU op het gebied van ‘mensgerichte vakken’

Aanmelden kan online, waarbij je je gegevens invult en één of meerdere diploma’s uploadt. Een toetsingscommissie beoordeelt jouw aanvraag en binnen 2 tot 6 weken ontvang je een reactie.

Wanneer je niet beschikt over een van de diploma’s, dan ben je nog steeds welkom om je aan te sluiten bij de NOBCO mits je een actuele CV, 50 aantoonbare uren praktijkervaring, een essay en een leerjournaal kunt overleggen. Lees hier meer over de uitzonderingsclausule.