Vanaf 1 januari 2023 bieden we twee soorten aansluitingen: Een NOBCO-coach en een NOBCO-communitylid. Een NOBCO-coach is actief in een professionele coachpraktijk en een NOBCO-communitylid is werkzaam in het vakgebied van coaching.
 

 

 

NOBCO-coach 

Onze aangesloten coaches staan voor professionaliteit en kwaliteit. Als NOBCO-coach verbind je je bij inschrijving aan de Internationale Ethische Code. Deze omvat de verplichting tot ontwikkeling en intervisie. Daarnaast zijn onze coaches aanspreekbaar via het klachtenreglement. Deze professionaliteit willen we met een EIA-certificering (deze dien je na aansluiten binnen drie jaar te behalen) ook transparant aantoonbaar maken voor de maatschappij.

Als je zelfstandig coach bent of wilt worden kun je je aansluiten als NOBCO-coach. Hiervoor vragen wij je om je opleiding en/of ervaring aan te tonen, zodat wij de kwaliteit van onze NOBCO-coaches naar de markt kunnen garanderen. Na je aansluiten stimuleren wij je om je te blijven ontwikkelen en je zo als NOBCO-coach te kunnen onderscheiden in de markt. Benieuwd naar de toetredingscriteria?

Aansluiten als coach

NOBCO-communitylid

Wil jij je verder verdiepen in coaching of ben je op een andere manier betrokken bij het vak? Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het vakgebied en de diensten van NOBCO? Sluit je dan bij ons aan als NOBCO-communitylid! 

Deze aansluiting is zeker iets voor jou als:

  • Coaching een onderdeel is van je functie, bijvoorbeeld als manager, HR-medewerker of docent;
  • Je verantwoordelijk bent voor coachbudgetten in je bedrijf;
  • Je als onderzoeker geïnteresseerd bent in coaching (check dan zeker ook de activiteiten van onze Commissie Wetenschappelijk Onderzoek);
  • Jouw opleiding en/of ervaring op dit moment (nog) niet voldoende zijn voor een aansluiting als NOBCO-coach.

Je investering is € 295 per jaar. 

Als communitylid kun je hiervoor gebruikmaken van alle diensten van NOBCO. Vooral onze bijeenkomsten, ons digitale magazine en de NOBCO-academie met webinars kunnen voor jou van grote meerwaarde zijn!

Aanmelden als NOBCO-communitylid kan vanaf 1 januari 2023.

Verschil NOBCO-coach en NOBCO-communitylid

NOBCO-coach

De NOBCO-coaches zijn actief in een professionele coachpraktijk of als interne coach. Zij zijn voortdurend bezig met leren en ontwikkelen. Zij maken deze professionaliteit transparant en aantoonbaar door middel van individuele EIA-certificering (European Individual Accreditation) als coach. Deze NOBCO-coaches worden door coachees en organisaties gevonden via ‘Ik zoek een coach’ op de website. Zij werken volgens de Internationale Ethische Code en zijn aanspreekbaar via het Klachtenreglement. Deze groep coaches doet aan intervisie, PE en is voortdurend actief met de eigen ontwikkeling.

NOBCO-communitylid

Dit type aansluiting is bedoeld voor mensen die actief zijn in het werkveld, maar geen professionele coachpraktijk hebben. Denk aan HR-professionals, opleiders, leidinggevenden, wetenschappers en mensen die coaching inzetten in hun werk zoals bijvoorbeeld pedagogen. Zij dragen het coachvak een warm hart toe, zonder dat daarvoor certificering nodig is. Zij onderschrijven de NOBCO-gedragscode, die gebaseerd is op de Internationale Ethische Code, maar waarin intervisie, permanente educatie (PE) en het Klachtenreglement niet van toepassing zijn. Communityleden worden zichtbaar binnen Mijn NOBCO, maar zijn niet als NOBCO-coach opgenomen in de module ‘Ik zoek een coach’ op de website.

NOBCO-student

Voor aanstormend coachtalent introduceert NOBCO een speciaal studentenprogramma met toegang tot webinars, evenementen en een professioneel netwerk. Zo ben jij straks helemaal klaar voor je start als professionele coach!

Als student aan een EQA-geaccrediteerde coachopleiding kun je voor maximaal 2 jaar toetreden tot NOBCO.

Volg je een EQA-geaccrediteerde opleiding? We verwelkomen je graag als NOBCO-student!

Je kunt je via je opleider bij ons aansluiten door een voucher van de opleider ingevuld te uploaden bij aanmelding. De procedure verloopt dus via je opleider; vraag het hen.

Als student betaal je maar € 99 (excl. btw) per jaar. Hiervoor mag je gebruik maken van alles wat NOBCO jou te bieden heeft. Dit speciale tarief geldt tijdens je opleiding en met een maximum van twee jaar.

Nestorcoach

We maken voor jou als seniore NOBCO-coach een diepe buiging, voor je jarenlange bijdrage aan de ontwikkeling van het coachvak. Graag eren we loyale NOBCO-coaches van 65 jaar en ouder met de uitnodiging om Nestorcoach te worden. In de hoop dat jij als erelid van onze community je kennis en ervaring blijft delen.

Ben jij al nestorcoach?

Je krijgt een uitnodiging om tegen gereduceerd tarief nestorcoach te worden, als je 65 jaar wordt en 10 jaar of langer bij ons aangesloten bent (geweest). Voor slechts €99,00 (excl. btw) per jaar blijf je als nestorcoach aangesloten bij NOBCO.