Over NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroeps Coaches is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaching in Nederland. Wij geloven dat professionele coaching bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van mensen en organisaties. Het vinden van geschikte coaches kan een uitdaging zijn. Welke coach is het beste voor jou of jouw organisatie en wat is een goede coach eigenlijk? NOBCO maakt verschillen inzichtelijk en biedt de kans om verder te groeien en professionaliseren.

Coaching bij NOBCO

Er zijn veel vormen van coaching. NOBCO coaches richten zich op de ‘niet-klinische’ groep mensen. Daarin onderscheidt coaching zich van therapie. NOBCO definieert coaching als 'een resultaatgericht en systematisch proces waarbij een coach, op basis van een gelijkwaardige relatie, een coachee faciliteert om zelf gestelde doelen te behalen en zijn/haar functioneren, ontwikkeling en welzijn te bevorderen. Deze definitie is gebaseerd op Grant, 2003, p. 254; Theeboom, 2016, p. 126.

Samen maken we het verschil

Bij NOBCO leggen we de nadruk op ontwikkeling, rijping en een lerende attitude van zowel mens, coach als organisatie. Onze missie geven we vorm door samen te werken, met opleiders, coaches en bedrijven. Samen leren en ontwikkelen is de essentie van het coachingsvak. NOBCO stimuleert wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke reflectie, helpt keuzes te maken, kwaliteit te bieden en impact te maken. Kortom, bij NOBCO ben je goed als je wilt bijdragen aan professionaliteit. NOBCO coaches kunnen opgaan voor het Europese Coachkeurmerk; certificering draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en herkenbaarheid als professional. We onderscheiden vier niveaus die samenhangen met je ervaring. ​Help jij mee om professionele coaching in Nederland op de kaart te zetten en toegankelijk te maken voor iedereen?