Bijeenkomsten

Jaarlijks organiseert NOBCO ruim 40 bijeenkomsten. Als NOBCO-coach kun je hier bijna altijd kosteloos aan deelnemen. De bijeenkomsten en events zijn vakinhoudelijk interessant en goed moment om te netwerken. We organiseren events die aansluiten op de praktijk en ontwikkelingen in de markt. Ze gaan onder andere over vitaliteit, leiderschap, stresscoaching en nieuwe coachingsmethoden.

Wetenschappelijk onderzoek

Onderwijs en wetenschap hebben al lange tijd een prominente plek binnen NOBCO. Kennisdeling is een grote meerwaarde voor coaches en voor onderwijsstellingen. Daarom zoeken we actief de samenwerking op met onderwijsinstellingen, academici en wetenschappers om kennis uit te wisselen. 

Dankzij deze samenwerkingen dichten we het gat tussen onderzoek en de praktijk en zorgen we dat deze elkaar versterken. Zo werken we samen aan de ontwikkeling van het coachvak en de professionalisering van coaches.

Lees meer

NOBCO Quality Award

Bij NOBCO hechten we grote waarde aan het eren van personen of organisaties die op een buitengewone manier een bijdrage hebben geleverd aan het coachvak. Daarom hebben we in 2016 de NOBCO Quality Award (NQA) in het leven geroepen. 

Mensen en organisaties, die zich op bijzondere wijze inzetten voor de professionalisering van het coachvak komen in aanmerking voor de NQA. Betrokken en bevlogen mensen, die veel tijd, energie en ideeën in het coachvak stoppen. Dit kan zijn in de vorm van onderzoek, het zichtbaarder maken van het coachvak en/of kwaliteiten inzichtelijker maken. Kortom: zonder hen zou het coachvak in Nederland zich niet zo ver hebben ontwikkeld als dat het nu heeft gedaan. 

Deze mensen en organisaties verdienen erkenning en een moment in de spotlights; een beloning voor hun ‘outstanding performance’, met de NOBCO Quality Award!

Lees meer

NOBCO Thesisprijs

Sinds 2010 wordt de NOBCO Thesisprijs iedere twee jaar uitgereikt aan de beste afstudeerscriptie over coaching. Het doel van NOBCO is om de professionaliteit van coaching te ontwikkelen. Dat doen we onder andere door wetenschappelijk onderzoek en publicaties op dit gebied te stimuleren. Doe mee en maak kans op deze eer én een geldprijs!

Op de pagina over de NOBCO Thesisprijs lees je meer over de criteria voor deelname, de selectieprocedure, de geldprijs, het certificaat en de uitreiking.

Lees meer

NOBCO Benchmark

NOBCO heeft sinds 2016 een eigen benchmarkonderzoek. Hiermee beschikken we over betrouwbare informatie over de ontwikkelingen in de Nederlandse markt voor coaching. Ruim 1.400 beroepscoaches namen deel aan deze editie van het benchmarkonderzoek.

Lees meer