Welkom en leuk dat je straks NOBCO-coach bent. NOBCO staat voor kwaliteit en professionele coaches. Iedereen die zich aansluit bij NOBCO is beroepsmatig met coaching bezig of is momenteel bezig met een gecertificeerde coachopleiding. Ben jij een ervaren beroepscoach, student-coach met een passende (opleidings-) achtergrond en ervaring (in wording). Lees dan verder.

Onze toetsingscommissie toetst of je beschikt over een passende achtergrond en ervaring. Een basisaansluiting bij NOBCO kost € 330,- excl. btw per jaar. Als NOBCO-coach ontvang je daarnaast ook nog eens voordelen. Ben je benieuwd kijk dan hier: voordelen NOBCO.  

Misschien ben je benieuwd naar de aanmeldprocedure. Er zijn 3 mogelijkheden om je als coach aan te sluiten bij NOBCO:

  • Diploma van een EQA-opleiding voor individuele coaching, een door EMCC erkende coachopleiding. Check de NOBCO-website en de EMCC website.

of

  • Je beschikt over een HBO/WO-vooropleiding én coachopleiding van minimaal 50 uur. Op het diploma of certificaat van de coachopleiding moet duidelijk vermeld staan dat het om een coachopleiding gaat. Daarnaast heb je coachervaring met minimaal 5 coachees en 50 coachuren in de afgelopen drie jaar. Hiervoor worden bij aanmelding bewijsstukken gevraagd. Ook vragen we een bewijs van je eerste coachklant (dit mag een contract of mailbevestiging zijn). Bij je EIA-aanvraag stellen we deze vraag ook en afhankelijk van de lengte van je ervaring (die je bewijst met je eerste coachcontract) kun je dan een EIA-niveau bepalen. Hier download je het format van overzicht praktijkuren.

of

  • Als je niet aan de bovenstaande criteria voldoet, kun je een aspirant aansluiting aanvragen. Je vraagt dan binnen een jaar een EIA-certificering aan en toont zo je professionaliteit alsnog aan.