Ontwikkeling & inspiratie

Als coach ben je nooit uitgeleerd. En niet alleen jijzelf, ook het vak blijft in ontwikkeling. NOBCO biedt jou allerlei mogelijkheden om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en je te verdiepen in je vakkennis.

Waarom ontwikkelen?

Wij als NOBCO geloven erin dat een coach die stilstaat, achteruitgaat. Bovendien hebben we samen met onze coaches de missie om het coachvak in Nederland naar een niveau te brengen.

Zo geven we coaching een nog grotere meerwaarde in onze maatschappij. We stimuleren coaches om om zich te blijven ontwikkelen en zo te groeien in het coachvak.

Wat is de NOBCO-academie?

Wie aangesloten is bij NOBCO heeft toegang tot onze academie. Hier vind je e-learnings en webinars over tal van onderwerpen die jou helpen om jezelf als coach te blijven ontwikkelen. 

Beginnende coaches vinden hier onze Essentials. Dat zijn webinars over de fundamenten van het coachvak. Eigenlijk is het voor iedere coach een ‘must’ om deze Essentials te doorlopen. Zo ben je op de hoogte van belangrijke onderwerpen, zoals intervisie, de Internationale Ethische Code, groeien als coach en meer! 

Ook alle webinars en onze podcasts vind je terug in de academie, met boeiende thema’s zoals interculturele coaching of het coachen van een familiebedrijf.

Naar academie

Ontwikkelen is ook certificeren

Het beroep van coach is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen zich coach mag noemen. Maar hoe weet je nu of een coach ook een góede coach is? Met een individuele EIA-certificering toon je aan anderen aan dat jij als coach garant staat voor kwaliteit en professionaliteit. Bovendien is het een boeiende stap in je persoonlijke ontwikkeling die je veel kan opleveren!

Ga naar certificeren

Johan wilde zich graag onderscheiden

“Ik ben in 2021 gestart met de certificering. De reden dat ik dat gedaan heb, is omdat ik het heel belangrijk vind om mezelf als coach op de kaart te zetten. Ik wilde laten zien dat ik mijn vak serieus neem. Tegelijkertijd ben je ook aan het reflecteren op je eigen ontwikkelingen. Dat is juist heel waardevol. Achteraf ben ik heel blij dat ik het gedaan heb."

NOBCO blijft je inspireren

We bieden je tal van mogelijkheden om je doorlopend te laten inspireren. En natuurlijk zorgen we er ook voor dat het leuk blijft én je dit op je eigen tijd en tempo kunt doen. 

Online en media

 • NOBCO-academie met e-learnings en webinars;
 • Coachlink, een online database met al meer dan 260 boeken over coaching en informatie over meer dan 500 werkvormen;
 • E-magazine Coach (4x per jaar per mail);
 • Maandelijkse Nieuwsflits met nieuws over activiteiten en ontwikkelingen;
 • Korting op tijdschriften;
 • Podcast NOBCO-Coachradio. 

Een greep uit het aanbod van bijeenkomsten

 • Welkomstbijeenkomst voor nieuwe coaches;
 • Live webinars met themasprekers;
 • EIA-Ateliers, mentoren, 5-day sprint challenge voor EQA-opgeleide coaches, een EIA-informatielijn om je te ondersteunen bij je EIA-certificering;
 • Vaksecties waar je in gesprek gaat met coaches met hetzelfde specialisme, zoals natuurcoaching of executive coaching;
 • Intervisiegroepen;
 • Coachcirkels, een effectieve manier om in kleine groepjes te reflecteren op een bepaald thema;
 • Activiteiten van EMCC, de Europese koepelorganisatie voor coaching.
Loading...

Opleidingen en cursussen

Natuurlijk inspireren we je ook graag om weer eens een opleiding op te pakken of een verdiepende cursus te doen. NOBCO heeft een selectie voor je gemaakt waar zeker iets voor jou tussen zit. 

Overzicht