Executive coaching (VEC)

Door zijn of haar leiderschapskwaliteiten te versterken, vergroot executive (team)coaching de effectiviteit van executives: directieleden, bestuurders, DGA’s en topmanagers, toezichthouders en commissarissen. Aansluiten op de persoon én de complete context; daarin onderscheidt een professionele executive coach zich.

De VEC organiseert exclusieve bijeenkomsten voor NOBCO-coaches om actuele en relevante thema’s rondom executive coaching te bespreken. Met als doel: het zichtbaar maken van de toegevoegde waarde van executive coaching en het professionaliseren van executive coaches. 

Lees meer

Natuurcoaching (VNC)

Coachen in de natuur werkt ontspannend, geeft een rustige prikkeling van de verschillende zintuigen. Een bewegend lichaam zet het brein in beweging: er is meer ruimte voor concentratie, helder denken, aandacht en creatieve denkprocessen. Gedachten en gevoelens komen letterlijk in beweging. De natuur geeft energie en positieve gevoelens.

Bij coachen vanuit de natuur wordt veel gebruik gemaakt gebruik van metaforen. Deze natuurlijke symbolen en metaforen werken verhelderend en leiden tot diepe inzichten. De opgedane ervaringen met of in de natuur blijken zich keer op keer bij coachees stevig te verankeren, zodat duurzame verandering in privé- en werksituaties gerealiseerd worden.

Lees meer

Teamcoaching (VTC)

Teamcoaching is het professioneel en resultaatgericht ondersteunen van teams in het ontwikkelen van hun (samenwerking)competenties. De teamcoach richt zich op het functioneren van het team in relatie tot de organisatiedoelstellingen en het toevoegen van waarde voor klanten van de organisatie. We willen met veel voorbeelden en alle randzaken voor praktische interventies de magie van procesbegeleiding verder op de kaart zetten.

NOBCO heeft de vaksectie teamcoaching opgericht om het ambitieuze doel “De leidende partij zijn als het gaat om teamcoaching” waar te maken. Deze service willen we aanbieden aan onze aangesloten coaches. Ook willen we een inspiratiebron worden voor andere zoekende teamcoaches als het gaat om verdieping in het vak, praktische vaardigheden, trends en ontwikkelingen.

Lees meer

Intercultureel Coachen

Interculturele coaching is een ontworpen partnerschap waarin de coach ernaar streeft het potentieel van de coachee te maximaliseren door de uniekheid van het individu te erkennen en bewust rekening te houden met overeenkomsten en verschillen.

We leven in een tijdperk waarin coaching ertoe doet en steeds meer mensen dat ervaren. Professionele coaching draagt bij aan het welzijn van mensen en zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Dit is echter nog niet het geval. Wereldwijd niet, en ook in Nederland niet.

Lees meer

LHBTIQ+

Hulp of coaching vragen is niet altijd vanzelfsprekend voor LHBTIQ+ personen, velen maken zich zorgen over (voor)oordelen en/of te weinig kennis en sensitiviteit bij de coach. Dit wordt gevoed door ervaringen in de maatschappij, in de zorg, op de werkvloer (etc) en door het steeds meer gepolariseerde debat rond ‘anders-zijn’.

Als NOBCO-coaches willen we er voor iedereen zijn. Dat betekent dat je je bewust bent van je (voor)oordelen en alert kunt zijn op signalen van bijvoorbeeld minderheidsstress. Dat je een veilige plek kunt maken voor iedereen om ontwikkelstappen te zetten.

Lees meer

Vitaliteit, stress en burn-out

De vaksectie vitaliteit, stress en burn-out (VVSB) is hét platform in Nederland voor coaching om stress en burnout te voorkomen én om hiervan duurzaam te herstellen. De VVSB organiseert elk jaar diverse aansprekende bijeenkomsten voor NOBCO-coaches en deelt actuele trends en ‘nieuwe’ kennis rondom vitaliteit, stress en burn-out. Met als doel: het informeren, inspireren én professionaliseren van NOBCO coaches die werken met vitaliteit, stress en burnout.

Coachen gaat over betekenis geven aan wat er gebeurt. Wij stellen ons daarom ten doel om coaches met name te informeren over ontwikkelingsmogelijkheden van coachees die te kampen hebben met stress en/of burn-out.

Lees meer
Loading...