Onderwijs en wetenschap hebben al lange tijd een prominente plek binnen NOBCO. Kennisdeling is een grote meerwaarde voor coaches en voor onderwijsstellingen. Daarom zoeken we actief de samenwerking op met onderwijsinstellingen, academici en wetenschappers om kennis uit te wisselen.

Dankzij deze samenwerkingen dichten we het gat tussen onderzoek en de praktijk en zorgen we dat deze elkaar versterken. Zo werken we samen aan de ontwikkeling van het coachvak en de professionalisering van coaches.

Kennisuitwisseling

Kennisuitwisseling staat bij deze samenwerkingen centraal en is van groot belang voor onze missie: het ontwikkelen en professionaliseren van het coachvak. 

Om hier vorm aan te geven nodigen we hoogleraren en wetenschappers uit om te spreken op onze NOBCO-evenementen (symposium, bijeenkomsten, webinars, etc.) en vragen we hen regelmatig om plaats te nemen in één van onze commissies, vaksecties, werkgroepen of jury’s om kennis te delen. In ons E-magazine ‘Coach’ vind je daarnaast regelmatig bijdragen van academici en wetenschappers. 

Ook vanuit NOBCO delen we graag onze kennis om de kloof tussen de praktijk en de wetenschap te dichten. Dat doen we bijvoorbeeld door een gastcollege te geven.

Kennisbank

NOBCO Thesisprijs

Sinds 2012 wordt de NOBCO Thesisprijs iedere twee jaar uitgereikt aan de beste afstudeerscriptie over coaching. Het doel van NOBCO is om de professionaliteit van coaching te ontwikkelen. Dat doen we onder andere door wetenschappelijk onderzoek en publicaties op dit gebied te stimuleren. Doe mee en maak kans op deze eer én een geldprijs!

Op de bijgevoegde afbeelding zie je Joppe Dubbeld, winnaar van de Thesisprijs 2021!

NOBCO Thesisprijs

Promovendusproject

Met de Open Universiteit is NOBCO een bijzondere samenwerking aangegaan. De komende jaren doet promovendus Marjolein Stevens van de Open Universiteit onderzoek naar de positieve effecten van coaching en de mechanismen langs welke deze effecten worden uitgevoerd.

Promovendusproject