Een goede coach brengt je verder. Of het nu gaat over persoonlijke groei of het behalen van doelstellingen. Coaching doet ertoe. Want wat het vraagstuk ook is, je zoekt een coach die daadwerkelijk bijdraagt aan het succes en welzijn van jouw medewerkers. 

Coaching helpt je verder

Hoe vind ik een vakkunige coach die mij verder brengt en bij mij past? Het aanbod aan coaches en coachvormen is groot. Hoe vind je de juiste coach en het traject dat bij je past? Er is een aantal punten waarop je kunt letten zoals: Welke coachvraag heb ik? Welk soort coaching past daarbij?

NOBCO is hét platform voor professionele coaching in Nederland. Onze coaches staan voor professionaliteit en kwaliteit. Met meer dan 5.000 aangesloten coaches, is er altijd een professional in de buurt voor jouw mensen. Zoek de coach die bij jou of je medewerkers past.

Vind een NOBCO-coach

en/of

Gecertificeerde NOBCO-coach

Een gecertificeerde coach herken je aan het NOBCO-logo in combinatie met het certificeringsniveau: Foundation, Practitioner, Senior Practitioner en Master Practitioner. Hiermee check je of een coach gecertificeerd is en op welk niveau. Zo’n certificering geeft aan dat de coach een bepaalde opleiding heeft gevolgd en mogelijk in een specifieke werkwijze is gespecialiseerd.

De EIA-certificering zoals NOBCO die hanteert, toetst de coach in de volle breedte van het coachvak en toetst ook de ervaring en de professionele ontwikkeling van de coach. Met name de EIA-niveaus Senior Practitioner en Master Practitioner staan voor veel ervaring. Maar niet iedere vraag of coachee behoeft zo’n ervaren coach.

Alle bij NOBCO aangesloten coaches hanteren de Internationale Ethische Code en vallen onder de werking van een Klachtenreglement. 

Meer info

Eigenschappen van een vakkundige coach

  • Werkt met een coachovereenkomst;
  • Werkt aan de relatie met de coachee;
  • Is gericht op inzichten van de coachee;
  • Werkt richting een doel;
  • Is bezig met zijn/haar eigen ontwikkeling als coach professional;
  • Is aangesloten bij een beroepsorganisatie voor coaches en werkt volgens ethische richtlijnen.

Bron: Whitepaper Coaching in een intransparante markt

“Toen ik op zoek ging naar een coach heb ik vooral gelet op de ervaring van iemand"

Coachee Sabrina Eleveld

Over NOBCO

NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaching inNederland. Leidend zijn in de ontwikkeling van het coachvak en bijdragencaan de bekendheid en beschikbaarheid van professionele coaching is de missie van NOBCO. Sinds 2008 is NOBCO een onderdeel van European Mentoring & Coaching Council (EMCC Global): een inclusieve organisatie voor het verder ontwikkelen en bevorderen van de kwaliteit van coaching. EMCC is de ontwikkelaar en eigenaar van het EIA-keurmerk.

Meer informatie