11
dec

Webinar NOBCO Vaksectie Vitaliteit, stress, burn-out: 'Lichaamsgericht leren bij Stress & Burn-out'

Bijeenkomst vaksectie
15:30 - 17:00
Online Downloaden als iCal

Informatie

In onze westerse maatschappij wordt het lichaam veelal als ondergeschikt beschouwd, met alle gevolgen van dien. Bij stress-gerelateerde klachten spelen vaak veel fysieke klachten, maar mensen weten niet wat hun lichaam hen zegt en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Veel mensen lopen daarmee vast in hun eigen (vanuit hun geschiedenis ontwikkelde) overlevingsmechanismen, wat Hilde systemische herhaling noemt. Onze westerse manier van leven houdt dit systeem veelal in stand.

Omdat veel hulpverleners zelf ook geen idee hebben hoe hun eigen lichaam werkt, omdat ze onderdeel zijn van onze cultuur, zien ze dit het lichaam ook vaak over het hoofd. Het zit overigens ook niet ingebed in de opleidingen en behandelprotocollen. 

(Langdurige) stress is echter een heel fysiek fenomeen en heeft een directe weerslag op onze gedachtes, gevoelens en gedrag. 

Daarnaast verlaagt het niet uiten van onze emoties en gevoelens onze immuniteit en maakt ons vatbaarder voor diverse ziektes en aandoeningen. 

In het door Hilde ontwikkelde Dynamisch Fasen Model© vormen Lichaamsgericht leren, het natuurlijke herstel en Learning by Doing de basis. Lichaamsgericht leren betekent: kijken door de ogen van het lichaam, waarbij het lichaam het vertrekpunt (en eindpunt) is. Wanneer het lichaam in de coaching meer wordt meegenomen betekent dit o.a.: vertragen, leren verzachten, vertrouwen op de natuurlijke herstelcapaciteit van het lichaam, het ervaren van basisveiligheid, het leren kalmeren van het zenuwstelsel en expressie leren geven aan wat er in het lichaam leeft. Het ontwikkelen van gezonde zelfzorg, zowel mentaal, emotioneel, fysiek als spiritueel (de zingeving) gaat hiermee hand in hand. Deze benadering grijpt in op het overlevingsmechanisme dat mensen vanuit hun achtergrond hebben ontwikkeld en helpt mensen om emotionele volwassenheid te ontwikkelen, terug te gaan naar hun oorsprong, het natuurlijke gedrag en hier vanuit nieuwe keuzes te maken gebaseerd op gezondheid en duurzaamheid. 

Inschrijven
Deelname is voor alle NOBCO-coaches en is gratis. Doe je mee? Schrijf je dan uiterlijk 7 december voor 17.00 uur in via de knop rechts bovenaan deze pagina door eerst in te loggen op de website met jouw persoonlijke inloggegevens.

Annuleringsvoorwaarden
Ben je onverwachts verhinderd? Bij annulering na donderdag 7 december 17.00 uur of afwezigheid zonder afmelding, wordt er € 15,- excl. btw in rekening gebracht voor de gemaakte administratiekosten. 
Dit geldt ook bij afmelding of afwezigheid door ziekte of andere onvoorziene situaties.

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.