Coördinator in het zonnetje: Charlotte van Oossanen

donderdag 25 april 2024

Mijn naam is Charlotte van Oossanen. Als Coördinator Onderzoek draag ik bij aan de professionalisering van het coachvak door betere kennisdeling over evidence-based coaching en onderzoek. Daarin houd ik mij bezig met de Coaching Monitor en het actualiseren van informatie op de Kennisbank, alles in samenwerking met David Brode en diverse sleutelfiguren. Binnenkort beginnen ook de voorbereidingen voor het tweejaarlijkse Onderzoek Professionele Coachmarkt en de Thesisprijs. Daarnaast ben ik onderdeel van de recent opgerichte Commissie Begeleidingskunde.

Ik ben altijd op zoek naar informatie over onderzoek op het gebied van coaching, zoals (kranten)artikelen of  (wetenschappelijke) publicaties, en denk na hoe die informatie met aangesloten coaches gedeeld kan worden. Zo plaatsen we artikelen in de Kennisbank, maken we podcasts, of schrijven we samenvattingen van EMCC webinars en bijeenkomsten, zodat kennis met zoveel mogelijk aangesloten coaches gedeeld wordt. Tot slot beheer ik samen met het technisch team de Coaching Monitor.

Ik ben organisatiepsycholoog (MSc) en sinds oktober 2023 fulltime ondernemer in mijn bedrijf Talent Accelerator. Daarmee help ik MKB met hun personeelsstrategie en geef ik workshops en presentaties, zodat talent in organisaties kan floreren. Daarnaast ben ik ook loopbaan- en carrièrecoach. Ik woon in het centrum van Amsterdam en maak met veel plezier gebruik van alle horecagelegenheden en m'n Museumkaart, en ik ben elke week op het hockeyveld te vinden.

Tip voor NOBCO-coaches

Heb je een interessant onderzoek of artikel over evidence-based coaching gevonden of zelf geschreven? Dan kan je die naar mij doorsturen. Dan zorg ik ervoor dat deze kennis met NOBCO-coaches gedeeld wordt.