De meerwaarde van supervisie

maandag 27 november 2023

Supervisie is een krachtige ondersteuningsvorm om te reflecteren op de uitoefening van je vak en hierin te groeien. Waar je bij intervisie met een groep vakgenoten bij elkaar komt om van elkaar te leren, ondersteunt bij supervisie een meer ervaren vakgenoot jou bij je professionele groei.

Internationaal maken veel coaches gebruik van een supervisor. In Nederland is supervisie voor coaches nog iets minder veelvoorkomend, maar dat zien we snel veranderen. Het project ‘Introductie Supervisie’ van NOBCO heeft daar zeker aan bijgedragen. Zo is het aantal gecertificeerde supervisoren in de NOBCO-community in twee jaar tijd gegroeid van 5 naar 25. Met nog eens 25 ESIA-supervisoren in opleiding. Je vindt ze allemaal op de website onder ontwikkeling-inspiratie.

Binnenkort start er een vaksectie supervisie bij NOBCO, die bijdraagt aan de deskundigheidsbevordering van supervisoren in de NOBCO-community. Hierover hoor je later meer.

Ben je benieuwd naar de meerwaarde van supervisie voor jou als coach? Professor David Cluterbuck vertelt hierover in deze video. Te vinden via de supervisiepagina op Mijn NOBCO.