Gezocht - Nieuw lid voor NOBCO Commissie Wetenschappelijk Onderzoek

Gezocht - Nieuw lid voor NOBCO Commissie Wetenschappelijk Onderzoek

woensdag 30 januari 2019

De Commissie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft als doel om wetenschappelijk onderzoek naar coaching te stimuleren en deze kennis toegankelijk te maken voor doelgroepen van NOBCO. Een lid van de commissie wil bijdragen aan, en is geïnteresseerd in:

  • het schrijven van artikelen/columns voor het e-magazine van NOBCO
  • het organiseren van een jaarlijkse landelijke bijeenkomst over coaching en onderzoek
  • het organiseren van workshops omtrent het doen van wetenschappelijk onderzoek en evidence based coachingsmethoden
  • onderzoek naar coaching met behulp van data uit de NOBCO Coaching Monitor

Commissiesamenstelling

De commissie bestaat uit de voorzitter Dr. Ir. Iris Keasberry (beroepscoach), Drs. Jacobien Ten Hoeve-Rozema (beroepscoach), Dr. Rendel de Jong (Universiteit Utrecht), Dr. Sanne Peeters (Open Universiteit) en David Brode MSc (NOBCO bestuurslid). We zoeken een nieuw lid die bij voorkeur een beroepsmatige verbinding met coaching in de onderzoeks- en/of onderwijswereld heeft en voldoet aan het profiel.

Profiel

  1. Affiniteit met begeleidingskunde/interventiekunde en in het bijzonder coaching
  2. Affiniteit en ervaring met wetenschappelijk onderzoek
  3. Hogere beroepsopleiding of academisch geschoold (gepromoveerd is een pré)
  4. Nieuwsgierig, toegankelijk, creatief en gedreven om een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van het coachvak
  5. Hands-on mentaliteit

Tijdsbesteding

De commissie komt 5 keer per jaar bijeen in Utrecht voor vergaderingen of inhoudelijke discussie en heeft tussendoor korte conference calls. De leden maken bij toerbeurt notulen en samenvattingen van artikelen over wetenschappelijk onderzoek naar coaching (ieder ongeveer 1 keer per jaar). Verder kosten de taken ongeveer een dag per maand en de hand-en-spandiensten 2 dagdelen tijdens de landelijke conferentie in november. Het betreft een vrijwilligers/onbezoldigde taak met een bescheiden onkostenvergoeding.

Ben jij enthousiast en wil je graag bijdragen aan de activiteiten van de NOBCO Commissie Wetenschappelijk Onderzoek? Mail dan je motivatie en CV naar het secretariaat: info@nobco.nl voor 15 februari 2019.

Voor meer informatie kun je kijken op https://www.nobco.nl/onderzoek of mailen/bellen naar Iris Keasberry info@iriskeasberry.nl / 06-10529099 of David Brode david.brode@nobco.nl / 06-21852067