NOBCO e-magazine Coach. #2-2023 is verschenen. Lees ‘m nu!

maandag 26 juni 2023

In dit nummer staat het thema ‘Opleiders en hun rol op het platform’ centraal. NOBCO heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dat is een van de redenen waarom aan NOBCO-coaches wordt gevraagd binnen drie jaar hun certificering (EIA) te behalen. Zij vragen deze certificering nu bij NOBCO aan. Met José Vos-Boven, bestuurslid kwaliteit en ethiek van NOBCO, gaan we in gesprek over een belangrijke ontwikkeling, namelijk het embedded EIA proces: vanaf volgend jaar worden EQA-opleidingen uitgebreid en kunnen opleiders hun deelnemers zelf begeleiden tot en met het behalen van hun EIA-certificering. José legt in dit interview uit wat er mogelijk wordt voor coaches en benadrukt het belang van de opleiders hierin.

EQA-opleiders zijn belangrijke NOBCO-partners. Samen met hen zorgen we voor een toename van goed opgeleide coaches in het werkveld. EQA-opleidingen zijn herkenbaar aan het EQA keurmerk van EMCC. Dit keurmerk sluit aan bij de EIA-certificering voor de individuele coaches. Het e-magazine ging in gesprek met drie EQA-opleiders: Associatie voor Coaching, BGL & Partners en Bold Coach Academy.

Lees ook het interview met Desirée Joosten-Ten Brinke, hoogleraar Leren van Volwassenen aan de Open Universiteit. Zij is expert op het gebied van Permanente educatie (PE), een onderdeel van de professionalisering van de aangesloten NOBCO-coaches. We gingen met haar in gesprek over het belang van een leven lang leren, hoe jongeren en volwassenen leren en welke vormen van leren er bestaan.

In het wetenschapsartikel ‘De mogelijke bijwerkingen van coaching’ vraagt Eefje Rondeel zich af of coaching ook nadelen heeft. Onderzoekers hebben de eerste stappen gezet om de mogelijke bijwerkingen van coaching in kaart te brengen. Dat is belangrijk, want inzicht in bijwerkingen kan helpen deze te voorkomen of ermee om te gaan. En daar heeft de coachee uiteindelijk alleen maar baat bij.

En, ook de moeite van het lezen waard: het interview met Miriam Oude Wolbers, tot 1 april 2023 bestuurslid Marketing, Public Relations, Public Affairs en Platformontwikkeling van NOBCO. Zij zette zich jarenlang in om de naamsbekendheid van NOBCO te vergroten en de waarde van coaching onder de aandacht te brengen.

Kortom, een nummer vol met interessante artikelen en interviews! Veel leesplezier!

Klik hier om het magazine te bekijken