NOBCO e-magazine Coach.#3-2022 is uit en nu te lezen!

maandag 03 oktober 2022

Het nieuwe e-magazine Coach. Is uit. Dit nummer staat in het teken van intercultureel en intersectionaliteit. Een mooi nummer met interessante interviews en artikelen.

Lees het interview met Rixt Kuiper en Elizabeth Njeru ter ere van de opstart van de nieuwe vaksectie Interculturele Coaching: ‘Mijn droom is dat interculturele coaching een basiscompetentie wordt’.

Aanrader is ook het interview ‘Je identiteiten ontdekken is gewoon leuk om te doen’ met Abigail Koopmans en Esma Çuruk van Bureau Vie over waarom het belangrijk is om je bewust te zijn van je identiteiten en hoe je met je identiteiten aansluit bij je coachee. In sommige culturen ligt de focus niet op het individu maar op de groep en is een gelijkwaardige relatie niet zo vanzelfsprekend. En hoe is het voor een coach om mensen van een andere cultuur te coachen? Eefje Rondeel duikt in het wetenschappelijk onderzoek naar culturele verschillen in coaching.

Ook lezenswaardig is de boekbespreking door redactielid Rob de Ruiter. Hij beveelt het boek De zeven vinkjes van Joris Luyendijk van harte aan: ‘Alles wat helpt om discussie over onrecht door verborgen discriminatie en voorkeuren op gang te brengen, is de moeite waard.’ Tot slot attenderen we je graag op het interview Coachen in Nigeria: ‘Voor de mensen daar is alleen al een contact met iemand die om hen geeft waardevol en dat kan al een verschil maken in hun leven.’

Veel leesplezier!