NOBCO/EMCC Nederland verwelkomt nieuw bestuurslid

dinsdag 20 februari 2024

Op 1 maart 2024 wordt Johan Vermeule benoemd als bestuurslid Kwaliteit en Ethiek binnen NOBCO/EMCC Nederland.

Johan is meer dan 30 jaar actief geweest als HR-professional in het internationale bedrijfsleven. Na het afronden van zijn masters in Executive Coaching aan Ashridge in Londen is hij al enige jaren werkzaam als gecertificeerd coach en volgt hij momenteel de opleiding voor supervisie.

Johan Vermeule volgt José Vos-Boven op, die per 1 april 2024 na 8 jaren haar tweede bestuurstermijn afrondt. José heeft met haar team een belangrijke bijdrage geleverd aan de internationale keurmerken voor coaches (EIA), opleiders (EQA) en het borgen van de Internationale Ethische Code en het klachtenreglement. Dit zijn belangrijke stappen in de professionalisering van het coachvak.

Johan Vermeule; “ Ik ken NOBCO als een organisatie met veel interessante en gepassioneerde mensen die coaching een warm hart toedragen en waar ik me thuis voel. Als bestuurslid wil ik graag een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van ons vak en de ontwikkeling van NOBCO. Ik geloof in de kracht van samenwerking, van samen ideeën genereren en gezamenlijk resultaten realiseren.”

José Vos-Boven zal per 1 april Coördinator centre for excellence EQA, PE en toetreding ai. worden. In die rol zal José, Anita van Vlerken vervangen die na ruim 2 jaar als coördinator actief te zijn geweest per 1 april de rol van assessor EIA en EQA op zich zal nemen.

Wij danken José en Anita hartelijk voor hun betrokkenheid en inzet in de afgelopen jaren. Beiden hebben een cruciale rol gespeelt in de professionalisering van het coach vak en in de ontwikkeling van NOBCO als beroepsorganisatie. Wij zijn blij dat José en Anita actief betrokken blijven bij onze organisatie en hun kennis en ervaring met ons willen blijven delen.

Wij wensen José, Anita en Johan veel succes met hun nieuwe uitdaging.

Bestuur