NOBCO in de media

dinsdag 29 augustus 2023

De afgelopen weken is er in de media veel geschreven over coaching in Nederland. Hieronder vind je ook de reactie die NOBCO heeft gegeven en daaronder een overzicht van alle media waarin de reactie is verschenen.

De reactie vanuit NOBCO: 
"Veel mensen ervaren op het moment uitdagingen in hun werk of in hun privéleven. De vangnetten in de vorm van de kerk of de fysieke werkvloer, zijn minder beschikbaar. Wij zijn blij dat mensen de weg naar coaches weten te vinden, als de veerkracht onder druk staat. En is het dus wat ons betreft fijn dat er veel coaches beschikbaar zijn. Het tijdig in gesprek gaan met een coach kan veel grotere problemen voorkomen, zoals het daadwerkelijk uitvallen op het werk of het ontstaan van een grotere zorgvraag. Coaching heeft een sterk preventief effect!

Bij NOBCO zien wij ook een sterke groei in het aantal aangesloten coaches. In tien jaar zijn wij ook bijna drie keer zo groot geworden met nu meer dan 5.000 coaches. De professionaliteit van coaching is iets waar wij veel nadruk op leggen. Dit dragen wij ook uit richting werkgevers, particulieren en andere doorverwijzers. Heeft de coach een gedegen coachopleiding gevolgd? Heeft de coach voldoende praktijkervaring? Is de coach aan te spreken via een onafhankelijk klachtenorgaan? Handelt de coach volgens een ethisch code en kan deze met alle belangen omgaan? En stelt de coach zich toetsbaar op middels een de certificering (de EIA-certificering die internationaal geldt en wordt uitgegeven door EMCC Global)? Om dit niet allemaal zelf na te hoeven gaan is het verstandig om een gecertificeerde NOBCO-coach te kiezen, want dan hebben wij bovenstaande gecheckt en geregeld. Daar maken wij ons hard voor."

AD

In het artikel in het AD wordt ingegaan op het feit dat er in 2023 2,5 keer meer coaches zijn dan tien jaar geleden. Roos Vonk geeft hierin haar visie, een coach komt aan het woord en ook NOBCO is om een reactie gevraagd. 

Lees het artikel online

BNR Nieuwsradio

Marieke Jellema, voorzitter van NOBCO was te gast in het programma Top van Nederland van BNR Nieuwsradio. Thomas van Zijl gaat in gesprek met de leiders van nu. Een mooi inhoudelijk gesprek over studenten, een oproep aan HR-managers en de overeenkomsten en verschillen tussen de coach en de kunstenaar.

Luister het fragment online

Radio 1: Spraakmakers

Naar aanleiding van het artikel in het AD was Geeske te Gussinklo, bestuurslid NOBCO, te gast bij het Radio 1 programma Spraakmakers. In het opinieprogramma was de stelling Coaching helpt. Luister op de website van Radio 1 het proramma en de inhoudelijke reactie vanuit NOBCO terug. Geeske komt vanaf 16.18 min aan het woord.

Luister de uitzending terug

Margriet

Ook Margriet besteedt aandacht aan het feit dat er steeds meer coaches in Nederland zijn. In het artikel wordt ingezoomd op de zoektocht naar een coach. Want waar moet je nou eigenlijk op letten en hoe weet je zeker dat je met iemand in zee gaat die jou echt kan helpen? Geeske te Gussinklo, bestuur NOBCO, geeft een inhoudelijke reactie in het artikel.

Lees het artikel online

FLAIR magazine

Deze week staat er een artikel over coaching in FLAIR magazine. Steeds meer mensen gaan naar een coach en steeds meer mensen worden coach. Hoe vind je de juiste coach? En wie is een goede coach? Dit staat centraal in het artikel. Aan het woord komen coachees die op zoek gingen naar een coach en voorzitter van NOBCO Marieke Jellema.

Lees het artikel online