SBI-codes voor coaching

SBI-codes voor coaching

donderdag 15 maart 2018

De Kamer van Koophandel hanteert een Standaard Bedrijfsindeling (SBI). Voor de registratie van jouw coachpraktijk bij de Kamer van Koophandel kan je de vorm van coaching kiezen die bij jouw coachpraktijk past.

De Kamer van Koophandel hanteert een Standaard Bedrijfsindeling (SBI). Ieder bedrijf dat zich registreert in het Handelsregister krijgt één of meerdere SBI-codes. Binnen de SBI had coaching nog geen plaats gekregen. In overleg met het Centraal Bureau voor de Statistiek is er met NOBCO gekeken onder welke SBI-code de diverse vormen van coaching het beste kunnen worden opgenomen. Binnen afzienbare tijd zal dit ook bij de Kamer van Koophandel worden doorgevoerd.

Hieronder kan je alvast zien welke vorm van coaching waar zal worden ingedeeld. Voor de registratie van jouw coachpraktijk bij de Kamer van Koophandel kan je de vorm van coaching kiezen die bij jouw coachpraktijk past.

Nu al aanpassen kan!

Als je wilt, kan je vooruitlopend op de daadwerkelijke wijziging je SBI-code alvast aanpassen. Dat kan eenvoudig door telefonisch contact op te nemen met de Kamer van Koophandel op nummer 088 – 585 15 85 (keuze 2, 2 wijziging). De wijziging wordt gratis doorgevoerd en heeft geen consequenties voor je aansprakelijkheidsverzekering, zolang de zogenoemde omschreven hoedanigheid aansluit bij wat je doet. Het is dan alleen een administratieve wijziging bij de Kamer van Koophandel van je SBI-code.

Hieronder staan de SBI-codes met de coaching die daaronder valt. Tevens kun je bij de KvK subcategorieën door laten voeren.

70222 Advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering (geen public relations en organisatieadviesbureaus)

- begeleiden van management door financial, executive of business coaching

7810 Arbeidsbemiddeling

- loopbaancoaching

85519 Overig sport- en recreatieonderwijs

- sportcoaching

85592 Bedrijfsopleiding en –training

- trainingen op het gebied van sociale vaardigheden en communicatie, managementtrainingen, team coaching, performance coaching

85599 Studiebegeleiding, vorming en onderwijs (rest)

- life coaching (coaching op het gebied van vraagstukken rond werk/privé balans, algehele persoonlijke ontwikkeling, relaties etc.)

86923 Preventieve gezondheidszorg (geen arbobegeleiding)

- begeleiden naar een gezonde leefstijl door gewichtsconsulenten, leefstijlcoaches etc.

88999 Overig maatschappelijk advies, gemeenschapshuizen en samenwerkingsorganen op het gebied van welzijn- bemiddeling schuldsanering, budget coaching, bemiddeling thuiszorg