NOBCO Quality Award

De NOBCO vindt het belangrijk om personen of organisaties te eren die op een buitengewone manier bijdragen aan de professionalisering van het coachvak. Daarom is sinds 2016 een award ingesteld: de ‘NOBCO Quality Award’.

Met deze award wil de NOBCO iemand die het verdient, in het zonnetje zetten. Ervanuit gaande dat er een aantal mensen is die deze award verdient, is de intentie om deze prijs jaarlijks uit te reiken tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Met deze oproep word je uitgenodigd om iemand te nomineren. Wie vind jij dat het verdient om in de schijnwerpers te staan vanwege zijn/haar of hun significante bijdrage aan de ontwikkeling van coaching?

Er zijn van die mensen en organisaties die zich op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de professionalisering van het coachvak. Betrokken, bevlogen mensen die een ongelofelijke berg met tijd, energie en ideeën stoppen om te onderzoeken, coaching meer zichtbaar te laten zijn, kwaliteit inzichtelijker maken. Zonder hen zou het coachvak in Nederland zich niet zo ver ontwikkeld hebben als waar het nu staat.

Dit soort mensen en organisaties verdient erkenning, verdient het om in de spotlights te staan. Daarom heeft NOBCO de Quality Award in het leven geroepen.

Iedere professional uit de coachbranche kan een ander nomineren voor de ‘NOBCO Quality Award'. Een kandidaat kan worden voorgedragen door een e-mail te sturen naar info@nobco.nl. In de mail ontvangen we graag een zorgvuldige motivatie die de kandidatuur ondersteunt. De winnaar van de ‘NOBCO Quality Award’ wordt bekend gemaakt tijdens de NOBCO-nieuwjaarsbijeenkomst.

Om in aanmerking te komen voor de award dienen kandidaten aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De kandidaat moet zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de professionalisering van het coachvak.
  • De kandidaat moet door iemand worden voorgedragen.
  • Aangezien de jury de voordrachten vooral beoordeelt op argumenten, dienen de voordracht te zijn voorzien van goede motivering.

Ontvangers van de NOBCO Quality Award:

In maart 2016 ontving oud-bestuurslid Margreet Steenbrink als eerste de NOBCO Quality Award voor haar baanbrekende werk als NOBCO- bestuurslid. Margreet heeft zich 8 jaar lang onophoudelijk ingezet om coachopleidingen in Nederland zich te laten certificeren met het internationale EQA-keurmerk. Daarnaast heeft zij talloze bijeenkomsten georganiseerd voor NOBCO-coaches en is zij als EMCC-council member van 2010 tot 2016 betrokken geweest bij de samenwerking tussen NOBCO en de Europese koepelorganisatie.

In november 2017 werd de NOBCO Quality Award uitgereikt aan

Prof. Dr. Fred Korthagen heeft 10 jaar is als vrijwilliger voor de NOBCO actief geweest. In eerste instantie als lid van de Raad van Advies en later als lid van de Commissie Wetenschappelijk onderzoek. Fred is een internationaal gelauwerde wetenschapper met oog voor de praktijk, hij is emeritus- hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht. Mede dankzij hem is de NOBCO meer en meer gaan investeren in onderzoek.