Eén van de pijlers van NOBCO is het feit dat NOBCO-coaches zich houden aan de Internationale Ethische Code. Hierbij hoort ook dat NOBCO coaches onder de Klachtenregeling vallen. NOBCO heeft voor de behandeling van klachten een Commissie Klachtbehandeling en een Commissie van Beroep. Beide commissies bestaan uit twee leden die NOBCO-coach zijn met minimaal een EIA Senior Practitioner accreditatie en een externe voorzitter die jurist is en geen coach.  

Het bestuur van NOBCO is op zoek naar twee plaatsvervangend leden voor de Commissie Klachtbehandeling en de Commissie van Beroep. De plaatsvervangend leden worden ingezet als één van de vaste leden een klacht niet kan behandelen. Dit zal slechts incidenteel nodig zijn. De plaatsvervangend leden zijn werkzaam als coach (minimaal op EIA-niveau Senior Practitioner). Plaatsvervangend leden kunnen niet tevens bestuurslid van NOBCO zijn.

 

Ben je EIA Senior Practitioner en heb je de ambitie om in de toekomst Master Niveau aan te vragen? Dan kan deze functie daarbij een rol spelen omdat je hiermee een bijdrage kunt leveren aan het coach vak.

Heb jij belangstelling voor de functie van plaatsvervangend lid? Stuur dan uiterlijk op 11 februari een korte motivatiebrief (maximaal 1 A-4) en een CV aan info@nobco.nl tav José Vos-Boven.

Als je wordt ingezet voor de behandeling van een klacht ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Bekijk hier het Klachtenreglement: NOBCO Klachtenreglement.pdf.

Voor vragen kun je contact opnemen met José Vos-Boven via jose.vos@nobco.nl