Subsidieregelingen en ontwikkelvouchers

Leven Lang Ontwikkelen en (loopbaan)coaching

Sinds Leven Lang Ontwikkelen in het landelijk beleid niet meer is weg te denken komt er op steeds meer plaatsen aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, coaching en (loopbaan)begeleiding.

Alle bij ons aangesloten leden worden op de hoogte gehouden van interessante subsidieregelingen en ontwikkelvouchers, zodat zij hun opdrachtgevers, werkgevers, werkenden én niet werkenden goed op de hoogte kunnen houden en hun weg zo snel mogelijk weten te vinden.

NL Leert Door - Ontwikkeladvies

Een van de actuele regelingen waar NOBCO-coaches vanaf 1 augustus 2020 voor ingeschakeld kunnen worden is het Ontwikkeladvies. Deze regeling is op 24 juli 2020 gepubliceerd en voor loopbaanadviseurs uitgewerkt op de website van Uitvoering van Beleid. Tevens kunnen coachees die op zoek zijn naar een coach die meedoet aan deze regeling zien op de website van Hoe werkt Nederland dat NOBCO-coaches ook meedoen. Je kunt dat vinden onder het blokje: werkzoekenden. Onderaan het artikel staat: Zoek een loopbaanadviseur en daar vind je de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

NL Leert Door biedt werkenden, waaronder flexwerkers en zelfstandig ondernemers, én niet werkenden de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op hun arbeidsmarktpositie.
Het doel van het Ontwikkeladvies is de deelnemer bewust te maken van het belang van jezelf blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan of in het eigen bedrijf of zelfstandig beroep, inzichtelijk te maken wat iemands ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden zijn – gegeven zijn of haar eigen situatie – en handvatten te geven om volgende stappen te zetten.

Extra ontwikkeltrajecten per 1 december 2020
Vanwege het succes van deze regeling was al snel het maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt! Daarop heeft het Ministerie nog eens 50.000 extra ontwikkeladviestrajecten beschikbaar gesteld per 1 december! Zorg dus dat je in je profiel op onze website het vakje aanvinkt dat ook jij beschikbaar bent voor ontwikkeladvies. Zo ben je goed vindbaar voor werkgevers en werk(zoek)enden in de database met (loopbaan)coaches: https://lnkd.in/g-S5SVw

Arbeidsmarktscans

Bij de uitvoering van het Ontwikkeladvies is het noodzakelijk dat een arbeidsmarktscan wordt ingezet. Lees hier meer.