Het aanbod aan coaches en coachvormen is groot. Hoe vind je de juiste coach en het traject dat bij je past? Er zijn een aantal punten waarop je kunt letten zoals: Welke coachvraag heb ik? Welk soort coaching past daarbij?

Waarom kiezen voor een NOBCO-coach?


Alle NOBCO-coaches voldoen aan onze toegangscriteria, onderschrijven de Internationale Ethische Code en conformeren zich aan de bijbehorende Klachtenreglement.

Kwaliteit van een coach

Een gecertificeerde NOBCO-coach vind je eenvoudig met behulp van de zoekfunctie Vind een coach. Er zijn meer dan 2000 gecertificeerde coaches te vinden op de diverse gebieden, thema’s en locaties door heel Nederland. Of je nu een life coach, loopbaancoach, stresscoach of executive coach zoekt, er is er altijd wel een bij jou in de buurt.

Coaches met een EIA-keurmerk


Coaches met een EIA-keurmerk hebben zichzelf uitgedaagd om hun kwaliteiten en ervaring aan te tonen. Ze hebben zich onafhankelijk laten toetsen op diverse onderdelen zoals opleidingsuren, zelfreflectie, inter- en supervisie. Coaches met een EIA-keurmerk zijn voortdurend bezig zich verder te professionaliseren en kunnen dat desgevraagd ook aantonen.

Meer over EIA

Vind een NOBCO-coach

en/of

Herken een NOBCO-coach aan het logo met certificeringsniveau

Een gecertificeerde coach herken je aan het NOBCO-logo in combinatie met het certificeringsniveau: Foundation, Practitioner, Senior Practitioner en Master Practitioner. 

Hiermee check je of een coach gecertificeerd is en op welk niveau. Zo’n certificering geeft aan dat de coach een bepaalde opleiding heeft gevolgd en mogelijk in een specifieke werkwijze is gespecialiseerd. De EIA-certificering zoals NOBCO die hanteert, toetst de coach in de volle breedte van het coachvak en toetst ook de ervaring en de professionele ontwikkeling van de coach. Met name de EIA-niveaus Senior Practitioner en Master Practitioner staan voor veel ervaring. Maar niet iedere vraag of coachee behoeft zo’n ervaren coach.

Ter vergelijking: je gaat voor een eenvoudige juridische vraag meestal niet naar een top-advocaat. Het kan natuurlijk wel als je dat graag wilt. Zo’n eenvoudige vraag kun je ook prima voorleggen aan een wat minder ervaren jurist. Heb je te maken met een zware en ingewikkelde zaak, dan ga je wel naar een ervaren professional. Zo werkt het ook als je een passende coach wilt selecteren. Is de vraag complex (persoonlijk, professioneel, belangen en/of context), dan doe je er goed aan om naar een coach op het niveau Definitieve versie, 1 november 2021 Senior Practitioner of Master Practitioner te gaan. Is de coachvraag eenduidig en/of gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, dan kun je ook terecht bij een minder ervaren coach.

Kosten & subsidies

Organisaties hebben vaak een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling van werknemers. Overleg met je werkgever of een professioneel coachtraject daar ook onder valt.

Vraag ook de arbodienst van je organisatie. In het kader van Wet verbetering poortwachter werken organisaties na overleg met de bedrijfsarts graag mee. Zeker wanneer je te maken hebt met burn-out, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject.

De overheid verstrekt verschillende subsidies en budgetten.

Lees meer

"Ik denk dat ik een stukje bevestiging zocht"

“Toen ik op zoek ging naar een coach heb ik vooral gelet op de ervaring van de coach. Ik kwam op de website van Johan uit en dat voelde meteen goed. We hebben een telefonisch gesprek gehad en daarna een intake.” Ze heeft nog steeds veel te danken aan het coachtraject met Johan.