Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie

Opleiding
NOBCO PE
Corael Opleidingen 3.500,00 Meer over deze opleiding

Over deze opleiding

Over deze Opleiding (publicatie op NOBCO-website)
Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Communicatie

Deze erkende opleiding combineert drie doeltreffende en bekende psychologische stromingen en is daarmee uniek in Nederland. De opleiding is in beginsel gericht op persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie.
Vanuit jouw persoonlijke ontwikkeling leer je vervolgens de opgedane kennis en theorieën professioneel, vakgericht en praktisch toe te passen, bijvoorbeeld in je werk als coach/begeleider.
In twee jaar word je opgeleid tot Enneagram, TA- en NLP- practitioner en leer je de basis van familieopstellingen kennen.

Het beste wordt aangeboden uit drie belangrijke stromingen die elk op hun eigen specifieke wijze de persoonlijkheid van mensen benadert. De wijsheid van het enneagram geeft je een diep inzicht in jezelf en anderen, Transactionele Analyse (TA) leert je onbewuste patronen herkennen in je relaties met en bij anderen. NLP geeft een veelheid aan technieken waarmee je doelgericht leert communiceren en je eigen gedrag en dat van anderen leert aansturen en waarmee je kan werken in begeleiding van mensen. Familieopstellingen ten slotte, wordt als vierde invalshoek gebruikt om verborgen belemmeringen binnen relaties, familie en/of organisatiesystemen zichtbaar te maken.

Een opleiding voor mensen die op een praktische en heldere manier zichzelf en anderen wil leren kennen en/of mensen willen leren begeleiden, adviseren en ondersteunen. Als je al werkt als coach of begeleider biedt deze opleiding een meerwaarde: in de lessen pas je de kennis die je op doet eerst toe op jezelf (persoonlijke ontwikkeling), daarna leer je hoe je jouw ontwikkelingen en inzichten kan toepassen in begeleidingsgesprekken (vakontwikkeling). Je opgedane kennis van de bewuste en onbewuste processen tussen jou als begeleider en je client leer je gebruiken ten gunste van het behandeldoel van de client.

Startdata

20-09-2024
20-11-2024
Soort
PE-activiteit
PE-uren
128 uur
Geldig
23 september 2024
Dagen
36

Opleider

Corael Opleidingen

Blauwkapelseweg 52
3731 ED DE BILT
Nederland

Inschrijven

Heb je interesse in deze opleiding?
Schrijf je dan direct in.

Direct inschrijven