Masteropleiding Voice Dialogue

Opleiding
NOBCO PE
Voice Dialogue Academie 2.475,00 Meer over deze opleiding

Over deze opleiding

In januari 2022 zijn we in de Voice Dialogue Academie van start gegaan met ons Level 3 programma: een Masteropleiding Voice Dialogue, om antwoord te geven op de wens van oud-deelnemers van de Vervolgopleiding naar verdere verdieping van hun expertise in Voice Dialogue. Voice Dialogue leer je door het heel veel te doen en door te reflecteren op hoe je ermee aan het werk bent. En ook door nieuwe terreinen te betreden. In deze Masteropleiding gaan we in drie blokken van 2 dagen de diepte in en richten we de aandacht op het faciliteren van cliënten met vragen rondom de volgende thema’s.

Blok 1: Kruispunten in het leven
Cliënten komen veelal op ons pad wanneer zij in hun leven op een kruispunt staan, een keuze willen maken of wanneer er iets ingrijpends in hun leven gaande is. Dat kan van alles zijn: niet meer op je plek zijn in je werk, een reorganisatie, een spannend besluit nemen; conflicten, vader of moeder worden, een verlies in de privésfeer en ga zo maar door. Situaties waardoor er vaak een stevige dynamiek in hun binnenwereld ontstaat. Hoe kun je je cliënt met Voice Dialogue van dienst zijn op dit soort belangrijke momenten in het bestaan? In het eerste blok leer je werken met Voice Dialogue bij dilemma’s, verlies, rouw, zingeving en de roep van de ziel.

Blok 2: Identiteit en innerlijke diversiteit
Onze innerlijke dynamiek staat nooit los van de interactie met onze omgeving. We worden allemaal beïnvloed door zowel oeroude als hedendaagse maatschappelijke beelden over hoe het hoort, wat ‘normaal’ is en hoe je zou moeten zijn. Wie ben ik? Mag ik zijn wie ik ben? Hoe ga ik om met kanten in mezelf waar anderen een oordeel over hebben of die in de maatschappij op afkeuring kunnen rekenen. Hoe ga ik om met gevoelens van schaamte? Met grappen die anderen over me maken? Met ongemakkelijke stiltes die vallen als ik een bepaalde identiteit onthul? Vaak veroordelen we zelf ook de kanten in ons die de maatschappij in ons afwijst of waardoor we apart komen te staan (denk aan religie, etniciteit, seksuele identiteit, ergens in uitblinken, alleen aan de top; huisvrouw zonder baan, kinderloos, enz.). In dit blok oefen je met het faciliteren van vraagstukken rondom identiteit. Je doet kennis op van de impact van cultuur en archetypen, van het biologische belang van bij de groep horen én van de noodzaak om op jezelf te kunnen staan.

Blok 3: Leiding geven – leiding ontvangen
Veel vragen van cliënten hebben te maken issues rond leiding geven of leiding ontvangen. In hiërarchische verhoudingen worden van nature subpersonen geactiveerd en het ligt voor de hand dat er positieve en negatieve bindingspatronen ontstaan. Vaak reageren we op leiding zoals we vroeger reageerden op onze opvoeders, leerkrachten en andere invloedrijke volwassenen. We herhalen die patronen in ons volwassen leven. Als we zelf de leiding hebben, worden ook subpersonen in ons geactiveerd. We hebben beelden over wat een goede leider is en ook het hebben van macht induceert kanten in ons. Cliënten in topfuncties (CEO’s, publieke figuren, mensen aan de top) zijn aan weer extra dynamieken onderhevig, zoals de impact van (publiekelijk) zichtbaar zijn, buitengewoon veel invloed hebben, veel verantwoordelijkheid dragen en grote afbreukrisico’s. In dit blok werken we met thema’s als macht versus onmacht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, volgzaamheid versus verzet. We reiken theorie aan over subpersonen & leiderschap, de invloed van onze hechting, bindingspatronen en hiërarchie in organisaties.

Voor jou als facilitator is er aandacht voor: * het vergroten van je vermogen aanwezig te zijn bij de gevoelens van je cliënt * een stevige en veilige bedding vormen voor het zelfonderzoek van je cliënt; * resoneren op de innerlijke wereld en de diverse subpersonen van je cliënt; * steeds beter weten om te gaan met het niet hoeven weten; * meer impact hebben door minder te doen; * de bindingspatronen tussen jou en je cliënt en hoe je deze tot vruchtbare bron van leren kunt maken. Zoals je van ons gewend bent, gaan we veel oefenen op elkaar. Tussen de blokken door kun je deelnemen aan een facultatieve oefengroep en aan groepssupervisie. Het programma wordt afgesloten met het Mastercertificaat van de Voice Dialogue Academie.

Startdata

10 februari 2025
Soort
PE-activiteit
PE-uren
36 uur
Geldig
12 mei 2026
Dagen
6
Thema
Assertiviteit Carriere Communicatie Conflicten Gezondheid Kwaliteit van leven Kwetsbaarheid Leiderschap Management Perfectionisme Pers. effectiviteit Pers. ontwikkeling Re-integratie Relaties Stress Veranderingen Verlies Zelfvertrouwen Zingeving

Opleider

Voice Dialogue Academie

Oudewand 39B
7201 LK Zutphen
Nederland

Inschrijven

Heb je interesse in deze opleiding?
Schrijf je dan direct in.

Direct inschrijven