Masterclass Kindercoaching (8-daagse)

Masterclass
NOBCO PE
Inzicht, bewust persoonlijke groei 2.500,00 Meer over deze opleiding

Over deze opleiding

De Masterclass Kindercoaching is gericht op het kundig begeleiden van kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud. Het ondersteunen van kinderen in hun sociaal emotionele ontwikkeling is een bijzondere specialisatie binnen coaching.

Op jonge leeftijd worden kinderen gevormd door ervaringen die een effect hebben op de vorming van hun blauwdruk. Deze blauwdruk is onbewust altijd van invloed op hun doen en laten en de wijze waarop zij geleerd hebben naar hun werkelijkheid te handelen. Een subjectieve werkelijkheid waarbij jij als coach een kind, door hem/haar anders te laten reflecteren, kan leren om bewuster om te gaan met allerlei emoties en worstelingen. Het helpen ontwikkelen van zelfbewustzijn op jonge leeftijd is een krachtige investering voor de rest van iemands leven.

Binnen deze masterclass komen verschillende werkvormen voorbij waaronder het belang van een systemische benadering. Wij gaan ervan uit dat de meeste 'problemen' ontstaan binnen het systeem waar een kind deel van uit maakt, waaronder het gezin, de school en de omgeving. Het is dus van belang om de gehele context te bekijken en te onderzoeken, om een kind te begeleiden in zijn/haar sociaal emotionele ontwikkeling en bewustwording. Het gevolg hiervan is dat een kind zich ontwikkelt tot een zelfverzekerd en sociaal persoon dat zijn/haar talenten optimaal kan ontplooien.

Startdata

8 april 2024
Soort
PE-activiteit
PE-uren
48 uur
Geldig
23 maart 2025
Dagen
8
Thema
Communicatie Competenties Opvoeding Zelfvertrouwen

Opleider

Inzicht, bewust persoonlijke groei

Westblaak 180 -9e etage
3012 KN Rotterdam
Nederland

Inschrijven

Heb je interesse in deze opleiding?
Schrijf je dan direct in.

Direct inschrijven