Burn-out begrijpen, voorkomen en behandelen in het samenspel van organisatie en individu

Cursus
NOBCO PE
RINO Amsterdam 625,00 Meer over deze opleiding

Over deze opleiding

Burn-out lijkt laatste decennia steeds vaker voor te komen. Veelal wordt de oorzaak in het individu gezocht: dat moet minder perfectionistisch zijn of assertiever. Maar het is steeds de werkomgeving waar de burn-out ontstaat.

Het model van de Transactionele Analyse biedt een taal en instrumenten om burn-out te begrijpen, voorkomen en behandelen. Begrenzen is hierbij het toverwoord. Organisatie en individu sámen hebben de oplossing in handen!

Veel benaderingen van burn-out richten zich ófwel op het individu, ófwel op de organisatie. Echter: het gaat vooral om de wisselwerking. Mensen met een werkstijl waarin ze erg hun best doen of graag aardig gevonden worden, werken vaak in organisaties waar deze stijl gestimuleerd wordt en nee zeggen geen optie lijkt. Zo wordt ongezond gedrag van het individu in die organisatie niet afgeremd, maar juist aangemoedigd, met alle negatieve gevolgen van dien.

In deze 2-daagse cursus, gegeven door een organisatiedeskundige (Marian Timmermans) en een psychiater (Moniek Thunnissen) onderzoeken we hoe deze wisselwerking er precies uitziet op organisatie- en op individueel niveau. Via oefeningen en het bespreken van casuïstiek wordt in de praktijk geleerd hoe hulpverleners deze visie kunnen toepassen in hun dagelijkse werk. De cursus versterkt zowel de rol van behandelaar, als het contact met (bestuurders, leidinggevenden of HR-adviseurs van) organisaties.

Startdata

07 februari 2024

06 maart 2024
Soort
PE-activiteit
PE-uren
12 uur
Geldig
01 december 2025
Dagen
2
Thema

Opleider

RINO Amsterdam

Leidseplein 5
1017 PR AMSTERDAM
Nederland

Inschrijven

Heb je interesse in deze opleiding?
Schrijf je dan direct in.

Direct inschrijven