Op de rand van het licht; over rouw en ritueel

Opleiding
NOBCO PE
Phoenix Opleidingen 3.000,00 Meer over deze opleiding

Over deze opleiding

Hoe schep je in het werken met dood en intens verlies een context via verhalen en rituelen vanuit systemisch perspectief? Getuige zijn van 'het ondraaglijke' betekent de eenvoud van het kleine gebaar kunnen verbinden met het grote geheel vanuit een bodem van aanwezigheid in jezelf. Je leert middels metaforen, rituelen, symbolen of een systemisch beeld de betrokkenen op alle lagen bij het proces betrekken. Hierbij ben je zelf volop in het geding, je gebruikt je lijf als toegangspoort naar de essentie.
Deze vervolgopleiding is speciaal geschikt voor mensen met ruime ervaring in begeleidingswerk, individueel en in groepsverband. Hoe schep je een context voor rituelen voor een individu of groep, zodanig dat je jezelf insluit, de dynamiek van leven en dood en de verschillende lagen in het systeem waar je in deze specifieke situatie mee te maken krijgt?
Met deze opleiding beogen we jou op te leiden tot een professional in het begeleiden van rouwprocessen. Als mogelijke toepassingsgebieden kun je denken aan het begeleiden van een rouwgroep, het ondersteunen van rouwprocessen in het onderwijs, bij een pastoraat, bij uitvaart- of ritueelbegeleiding of in het werken met een organisatie in transitie.

Startdata

3 november 2023
Soort
PE-activiteit
PE-uren
63 uur
Geldig
01 december 2025
Dagen
10
Thema
Kwaliteit van leven Verlies Zingeving

Opleider

Phoenix Opleidingen

Raiffeisenlaan 26 A
3571 TE Utrecht
Nederland

Inschrijven

Heb je interesse in deze opleiding?
Schrijf je dan direct in.

Direct inschrijven