Marielle van Sleen

Marielle van Sleen Coaching & Therapie

Seringenstraat 16
8012 XE Zwolle
Nederland

+31655325096
contact@mariellevansleen.nl
www.mariellevansleen.nl/

F.G. (Marielle) van Sleen

Aansluitnr. 32541

Zwolle

EIA-niveau Practitioner
EIA Practitioner

Werkgebied
Landelijk
Leeftijdscategorie coach
46-55
E-coaching
Ja
Coaching Monitor
Ja
Nestorcoach
Nee
Ontwikkeladvies
Ja
Uurtarief particulier
€ 95,00 btw vrijgesteld
Uurtarief zakelijk
€ 150,00 btw vrijgesteld

Type
E-coach
Loopbaancoaching
Personal/Life coaching
Stress & burn-out coach
Wandelcoaching

Thematiek
Assertiviteit
Burnout
Carriere
Communicatie
Competenties
Conflicten
Kwaliteit van leven
Kwetsbaarheid
Ondernemen
Ontslag
Ouderdom
Perfectionisme
Pers. effectiviteit
Pers. ontwikkeling
Scheiding
Stress
Veranderingen
Verlies
Werk
Zelfvertrouwen
Zingeving

Coachtalen
Nederlands

Branche
Onderwijs & Wetenschap

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Welkom! Ik neem je graag mee in mijn werk als coach en psychosociaal ACT-therapeut.

Loopbaancoaching: plezier in je werk!
Vraag je je af welke baan bij jou past? Vind je solliciteren lastig? Loopt het niet lekker op je werk? Met je team of met je manager? Vind je aspecten van je werk lastig? Of heb je een andere hulpvraag op werkgebied? Via loopbaancoaching kun je een antwoord zoeken op jouw vragen. Veel cliënten voor loopbaancoaching komen uit het hele land. Ik coach deze mensen online en dat gaat heel erg goed. Je kunt dit testen tijdens een online kennismakingsgesprek. Maar je bent ook van harte welkom in mijn praktijk in Zwolle. Juist omdat ikzelf ook in het onderwijs werk, coach ik regelmatig onderwijscollega's. Maar ik ben meer dan een onderwijscoach, want ik coach ook werknemers uit allerlei andere branches, zoals de zorg en kinderopvang.

Wat is loopbaancoaching?
Loopbaancoaching is een doelgericht en kortdurend traject van vijf tot zeven gesprekken. Die gesprekken doorlopen we in vijf stappen en met steeds de focus op jouw hulpvraag. Mijn ervaring is namelijk dat het verleidelijk is om allerlei zijpaden op de gaan, maar ik leid je steeds weer terug naar jouw uiteindelijke vraag en doel. Na afloop van een gesprek krijg je altijd huiswerk, omdat het belangrijk is dat je in jouw eigen tijd en tempo nadenkt over wat je hebt ontdekt tijdens onze gesprekken.

Hoe ziet loopbaancoaching eruit?
Een coachtraject bestaat uit de volgende fasen:
- verkennen van jouw coachvraag
- jouw doel vaststellen
- jouw acties vaststellen
- je gaat jouw acties uitproberen
- evalueren
Het is mogelijk om een 360-graden feedback te doen. Dit is een gratis optie. Ook kun je een arbeidsmarktscan maken. Hiervoor reken ik een meerprijs van 45 euro, omdat ik de test ook moet inkopen.

Werkvormen en oefeningen
Tijdens de verschillende fasen kan ik verschillende werkvormen inzetten. Ook pas ik regelmatig ACT toe. Ik werk onder andere met deze werkvormen:
- voice dialogue
- systemische werkvormen
- mijn zelfontwikkelde e-learnings
- kernkwaliteiten/krachtgericht coachen
- waarden
- oplossingsgericht coachen
- dramadriehoek/winnaarsdriehoek

Bereik met ACT jouw doel!
Hoe ziet ACT-coaching of ACT-therapie eruit? ACT bestaat uit twee onderdelen:
1. Bij ACT leer je eerst hoe je met jouw situatie kunt omgaan. Dat doen we heel gestructureerd en stapsgewijs. Een belangrijke stap daarin is mindfulness. Misschien heb je daar denkbeelden bij (dat het zweverig is bijvoorbeeld), maar ik kan je verzekeren dat ook mindfulness heel down-to-earth kan zijn.
2. Daarna gaan we aan de slag met jouw waarden en met hoe jij jouw leven wil leven om een waardevol en gelukkiger leven te leiden.

Tijdens een ACT-coaching of -therapie doorlopen we zes stappen:
- Acceptatie (leren omgaan met jouw situatie)
- Defusie (minder last krijgen van jouw omgeving en jouw eigen hoofd)
- Contact met het hier-en-nu (je leven nu leven)
- Zelf als context (wie ben jij eigenlijk?)
- Waarden (wat vind jij belangrijk?)
- Toegewijd handelen (dat wat je geleerd hebt inpassen in jouw leven)
Op mijn site vind je meer uitleg over deze stappen.

Coaching of therapie?
Wat is het verschil tussen ACT-coaching of ACT-therapie? Zowel coaching als therapie zijn doelgerichte trajecten over denken en doen, maar coaching is kortdurend en het gaat vaak over wat minder hardnekkige hulpvragen. Coaching gaat bijvoorbeeld over een dip hebben en therapie over al langere tijd neerslachtige gevoelens hebben. Meestal heb je in vijf tot zeven coachbijeenkomsten jouw doel behaald en bij ACT-therapie duurt dat langer, omdat de problematiek hardnekkiger is.

Iets over mijzelf, coachen, therapie & intervisie
Ik heb de Opleiding tot coach gevolgd bij Hogeschool Windesheim en succesvol afgerond. De opleiding is een NOBCO-gecertificeerde opleiding. Dat betekent voor jou dat ik werk volgens de standaarden van deze beroepsvereniging. Daarom mag je van mij een kwalitatief traject verwachten. Ook ben ik gecertificeerd als Pratitioner coach. Daarna heb ik de ACT-coachopleiding bij Stresswise Academy en de Psychosociale Basiskennis (PSBK) bij Con Amore afgerond. Op dit moment dompel ik mij bij Stresswise Academy verder onder in ACT, zodat mijn psychosociale ACT-therapie op termijn vergoedbaar is via de aanvullende zorgverzekering. Tot die tijd bied ik je een aantrekkelijke korting op ACT-therapie.

Bij mijn werkgever (Deltion College) heb ik mij bekwaamd in mijn rol als intervisor. Ik begeleid dan ook o.a. lerarenteams bij hun intervisie.

Als coach/psychosociaal ACT-therapeut zit ik zelf ook in een intervisiegroep, volg ik supervisie en ik ben in leertherapie om de kwaliteit van mijn werk te bewaken en verhogen.

Stuur een bericht naar deze coach