Peter-Jan Smits

Smits M&A BV Resolute Groep

Laan van Poot 308
2566 DD 's-Gravenhage
Nederland

+31620358595
smits@resolutegroep.nl
www.resolutegroep.nl

P.J. (Peter-Jan) Smits

Aansluitnr. 29482

's-Gravenhage

Certificeringsniveau -

Werkgebied
Landelijk
Leeftijdscategorie coach
56-65
E-coaching
Nee
Coaching Monitor
Ja
Nestorcoach
Nee
Ontwikkeladvies
Ja
Uurtarief particulier
€ 175,00 inclusief btw
Uurtarief zakelijk
€ 200,00 exclusief btw

Type
Executive coaching
Organisatie coaching
Performance coaching
Personal/Life coaching
Team coaching

Thematiek
Conflicten
Gezondheid
Leiderschap
Verzuim

Coachtalen
Nederlands
Engels

Branche
Advocatuur & Notariaat
Bouw & Installatie
Communicatie & Media
Consultancy
Detailhandel/MKB
Financiële dienstverlening
Horeca & Recreatie
Zakelijke dienstverlening (overig)
Zorg

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Peter-Jan is directeur, mede-oprichter van Resolute en ondernemer. Hij werkte als directielid in grote en middelgrote ondernemingen, voornamelijk in de Arbodienstverlening. Begeleidde en initieerde bedrijfsovernames. Kent zowel het grote als het kleine bedrijf van binnen en van buiten.

Peter-Jan heeft zo'n 20 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening, is strategisch sterk met een vooruitstrevende visie ten aanzien van management en verbreding en verdieping van de dienstverlening. In de afgelopen jaren heeft hij aantoonbare successen behaald die passen in de moderne ontwikkeling van de zakelijke dienstverlening. Zoals het ontwikkelen en implementeren van nieuwe producten en het realiseren van een brancheovereenkomst(en) met zorg- en verzuimverzekeraars, re-integratiebedrijf en assurantietussenpersoon.

Hij is een grote voorstander van een meer consultancy gerichte aanpak binnen organisaties, zeker waar het gaat om het reduceren van verzuim en het verbeteren van de productiviteit, motivatie en betrokkenheid van medewerkers.

In de loop van de jaren heeft hij een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk is actief en bevindt zich in het bedrijfsleven, brancheverenigingen, politiek en sociale partners.

Volgens deze rasechte Zeeuw is de spreuk Luctor et Emergo, ik worstel en kom boven, ook herkenbaar in coaching. Bij het oplossen van een conflict gaat men door doorgaans, na een vervelende en nare periode, over in de fase waarin de partijen gezamenlijk werken aan een oplossing en ziet men vaak weer zeer positieve perspectieven. Peter-Jan is medeauteur van de Werkwijzer Arbeidsconflicten van STECR en heeft de nodige ervaring in arbeidsgeschillen, meer in het bijzonder arbeidsconflicten met een ziekmelding.

Eigenschappen
Als hem gevraagd wordt naar zijn belangrijkste eigenschappen in zijn werk als coach dan zijn dat:
• Samenwerken: het aangaan en onderhouden van samenwerkingsrelaties met als doel samen te werken aan vernieuwing.
• Begeleiden van veranderingen: de coachee helpen bij het maken van keuzes voor de toekomst en die vervolgens helpen implementeren.
• Communiceren: het continue duidelijk zijn in wat hij van de ander wil en zichzelf aan deze lat meten.
• Voortdurend gebruik maken van de ‘hier-en-nu situatie’. Van daaruit schakelen naar een persoonlijke leerproces met als focus gewenst gedrag. De coachee meenemen in wat het effect is van het gedrag op de ander. Laten zien hoe op het gedrag van de coachee gereageerd wordt en welke keuze zich vervolgens aandient.
Als organisatiecoach heeft hij veel gewerkt met (directie)teams, talenten, professionals en managers. Daarbij valt hem op dat deze groep de eigen ontwikkeling vaak ondergeschikt maakt aan die van het team of de organisatie. Een gemiste kans. Voor hem de reden om juist deze managers en professionals de mogelijkheid te bieden zichzelf aan bod te laten komen.
Humor
Wat hij graag toepast en ook ziet als waardevolle toevoeging in een coaching-traject is humor waarbij deze twee belangrijke functies vervult:
•op speelse, stimulerende, creatieve en onverwachte wijze veroorzaken van een doorbraak;
•de ontlading van de lach, om de opwinding en opgebouwde spanning te doorbreken.

Provocatief
Als coach heeft hij een eigen stijl ontwikkelt, die in de praktijk aanspreekt en succesvol blijkt te zijn. Deze aanpak leidt er vaak toe dat hij langlopende en vastzittende situaties snel naar een bevredigende oplossing voor de coachee weet te begeleiden. Hierbij zijn wat hem betreft humor en creativiteit waardevolle ingrediënten.

Hij stelt vragen, vaak prikkelend, soms confronterend. Daardoor wordt het helder wat de richting voor de coachee kan zijn. Vervolgens wordt een route ontworpen. Vaak heel creatief en vernieuwend waar dat kan. Maar vertrouwd waar nodig.

Stuur een bericht naar deze coach