Coachopleiding accrediteren

Ben je opleider en heb je een goede coachopleiding? Overweeg dan om het EQA-keurmerk voor jouw coachopleiding te halen of om het NOBCO PE-Vignet aan te vragen.

EQA-keurmerk

Het European Quality Award | EQA-keurmerk is een Europees kwaliteitskeurmerk voor opleidingen op het gebied van coaching & mentoring. Het EQA-keurmerk loopt synchroon met de 4 EIA-niveaus voor coaches (Foundation, Practitioner, Senior Practitioner, Master Practitioner). Om als opleider het EQA-keurmerk aan te kunnen vragen voor een coachopleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
Met het EQA-keurmerk laat je als opleider zien dat jouw allround coachopleiding kwaliteit, toepasbaarheid en toegevoegde waarde levert aan de deelnemende coaches. Je bewijst deelnemende coaches ook een dienst: het volgen van een coachopleiding met EQA-keurmerk vereenvoudigt voor de coach het halen van het EMCC EIA-keurmerk. Het EIA-keurmerk voor coaches is het equivalent van het EQA-keurmerk voor coachopleidingen.

NOBCO PE-Vignet

Voor kortere opleidingen gericht op permanente educatie (PE) van coaches is het mogelijk om het NOBCO PE-Vignet aan te vragen. Elke coach moet bij de aanvraag en verlengingsaanvraag van het EIA-keurmerk aantonen over voldoende PE-uren te beschikken. Coaches zijn dus op zoek naar kwalitatief goede verdiepende programma’s met een korte of middellange duur. Met het PE-Vignet laat je zien dat je opleiding, training of workshop door de NOBCO is beoordeeld op een aantal relevante criteria. Coaches kunnen jouw opleiding makkelijker vinden en weten dat je opleiding aan een aantal kwaliteitscriteria voldoet.