Opleidingsaanbod voor coaches

Zoek je een goede coachopleiding? Hier vind je coachopleidingen met het Europese EQA-keurmerk. Dit zijn doorgaans intensieve, meerdaagse opleidingen. Een EQA-keurmerk loopt synchroon met de 4 coachniveaus (hier vind je meer over de 4 EIA-niveaus), waarmee jij je als coach kunt onderscheiden. Per coachopleiding met EQA-keurmerk is te zien op welk EIA-niveau de opleiding is geaccrediteerd.

Voordelen coachopleiding met EQA-keurmerk

Het met goed gevolg afronden van een EQA-opleiding levert jou als coach de volgende voordelen op:

  • Met een diploma van een EQA-opleiding doorloop je het verkorte EIA-certificeringsproces met korting. Doe dat wel binnen 2 jaar na afronding van je EQA-opleiding om deze optie volledig te benutten.
    Let wel: coaches die de opleiding al hebben afgerond vóór de EQA-aanvraagdatum, komen niet in aanmerking voor deze regeling.
  • Als je bezig bent om het EIA-keurmerk te halen, scheelt het volgen van een coachopleiding met EQA-keurmerk je een hoop werk. De opleider heeft namelijk al bewezen dat de coachopleiding voldoet aan het Competence Framework (CFW). Dit hoef jij niet nog een keer te doen.
  • Door het volgen van een coachopleiding met EQA-keurmerk ben je verzekerd van een goede opleiding, die aan strenge eisen voldoet en die jou als coach toegevoegde waarde oplevert.

Meer weten over het EQA-keurmerk?

Een toelichting op de 4 EIA-niveaus is hier te vinden.