15
nov

KNAP discussiebijeenkomst 'Psychologische veiligheid'

KNAP NOBCO
13:00 - 14:00
Online Downloaden als iCal

Informatie

KNAP bijeenkomst

Over deze discussiebijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst besteden we aandacht aan psychologische veiligheid. Oplossingen voor een tekort daaraan zien we nu vaak in de vorm van gedragscodes en een vertrouwenspersoon. Je zou kunnen zeggen dat je dan eigenlijk al te laat bent. Welke mogelijkheden zijn er nog meer om de psychologische veiligheid te versterken? We faciliteren een dialoog daarover rondom vier perspectieven:

  • De organisatie: wat kan een organisatie doen om een sociaal veiliger klimaat te organiseren? Hoe doe je dat eigenlijk? Wat vraagt dat van wie? 
  • De leider: wat is de rol van leiderschap ten aanzien van het versterken van veiligheid? Welke dilemma’s spelen hierbij een rol en hoe ga je daarmee om?
  • De medewerker: wat kan je zelf doen wat bijdraagt aan je eigen psychologische veiligheid? Wat is je eigen bijdrage aan je eigen veiligheid?
  • De expert: welke kennis is er vanuit academisch en praktisch onderzoek en ervaring? Wat werkt en waarom. En hoe dan?

Vanuit deze perspectieven willen we ook stilstaan bij de vraag welke bijdrage een coach kan leveren aan het versterken van de psychologische veiligheid.


Over de panelleden

Ernst Dekker

Ernst Dekker is medeoprichter van Dekker & Velzen (www.dekkervanvelzen.nl). Hij faciliteert organisaties, teams en individuen op het gebied van leiderschapsontwikkeling en hij heeft een executive (team-) coaching-praktijk. Daarvoor heeft hij ruime managementervaring opgedaan op operationeel, tastisch en strategisch niveau bij grote corporate organisaties. Vraagstukken op het gebied van inclusie hebben zijn bijzondere aandacht. In 2021 verscheen zijn boek Interventies in de directiekamer, praktijkboek voor de ervaren teamcoach, dat hij samen schreeg met drie collega's.

Maarten Eddes
Maarten Eddes is sinds kort de Diversity, Equity & Inclusion Leader EMEA bij Avery Dennison. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring bij deze multinational in financial controlling, inkoop en inkoopprocessen en ongeveer een jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar diversiteit en inclusie binnen het bedrijf. Na zijn voorzitterschap bij de Stichting Sobibor en het mede opzetten van de Employee Resource Group voor de LGBTQI+ gemeenschap binnen Avery Dennison was dit een logische volgende stap in zijn carrière. 


Kay Formanek
Kay Formanek is een inspirerend spreker, adviseur, auteur en coach over de transformationele kracht van diversiteit voor organisaties en de samenleving. Kay werkt samen met vooraanstaande business schools en is coach van leiders over de hele wereld om diversiteit aan talent te benutten en een context van inclusiviteit en positieve prestaties te creëren. De neurowetenschap van onbewuste veroordelen en leiderschap van diversiteit zijn de pijlers van haar werk en haar presentaties. Kay is oprichter en CEO van Diversity and Performance, een bedrijf dat zich inzet voor het creëren van nieuwe inzichten en bewustere leiders op het gebied van diversiteit. Ze was 25 jaar lang Managing Director bij Accenture en droeg bij aan de agenda van diversiteit en inclusie en talentontwikkeling.

Edwin Dieleman
Edwin Dieleman is managing consultant en interim-manager bij BMC, een landelijk expertisebureau voor de publieke sector. Binnen BMC is Edwin werkzaam binnen het domein Jeugd & Onderwijs. Edwin heeft als interim-directeur jarenlange ervaring met complexe veranderopdrachten in (verwaarloosde) organisaties. De thema’s leiderschap, vertrouwen en (sociale) veiligheid hebben daarbij zijn bijzondere aandacht en interesse. Daarnaast houdt Edwin zich bezig met strategische advisering van schoolbesturen en het trainen en coachen van startende leidinggevenden. Geleid door gezond boerenverstand en met aandacht voor de mens achter de medewerker brengt hij rust, structuur en herstel in teams.

Aanmelden
Schuif jij ook aan? Noteer 15 november in je agenda en meld je aan voor 14 november, 10:00 uur! Als je bent ingelogd kan dat direct via de NOBCO-website. Na jouw aanmelding ontvang je uiterlijk een week voor het online event een email met daarin meer praktische informatie over je deelname.

Kosten
€ 24,95 exclusief btw voor niet-leden. NOBCO-coaches gratis 

Annuleringsvoorwaarden
Voor deze bijeenkomst hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:
Ben je verhinderd? Bij annulering na maandag 14 november, 10:00 uur of afwezigheid zonder afmelding zijn we genoodzaakt je € 15,- exclusief btw in rekening te brengen voor gemaakte administratiekosten.

We zien je graag online op 15 november 2022!

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.