Alexander Vreede winnaar NOBCO Quality Award 2019

Alexander Vreede winnaar NOBCO Quality Award 2019

vrijdag 17 januari 2020

De NOBCO heeft drs. Alexander Vreede (oud-voorzitter van de NOBCO) uitgeroepen tot winnaar van de NOBCO Quality Award 2019.

De NOBCO heeft drs. Alexander Vreede (oud-voorzitter van de NOBCO) uitgeroepen tot winnaar van de NOBCO Quality Award 2019. Met deze prijs wil de NOBCO personen en organisaties eren die op een buitengewone manier hebben bijgedragen aan de professionalisering van het coachvak.

Tijdens het acht jaar durende voorzitterschap (2004- 2012) van Alexander Vreede groeide de NOBCO uit tot een professionele beroepsorganisatie van 2000 aangesloten coaches. Vreede heeft zich hard gemaakt voor het Europese EIA-keurmerk, het oprichten van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek, een professionele Klachtencommissie en de NOBCO-Ethische Gedragscode.

NOBCO-Ethische Gedragscode
Eén Ethische Gedragscode voor de hele beroepsgroep was de grote droom van Vreede. Volgens de jury heeft hij ‘met veel geduld en deskundigheid’ bereikt dat wereldwijd een groep toonaangevende coachorganisaties deze code gingen onderschrijven.

De Internationale Ethische Code (IEC) biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. Hierin is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s zoals integriteit, professioneel en excellent handelen en (eigen) verantwoordelijkheid.