Alle 55.000 ontwikkeladvies subsidies vanuit NL leert door binnen een dag vergeven

Alle 55.000 ontwikkeladvies subsidies vanuit NL leert door binnen een dag vergeven

woensdag 02 december 2020

De run op het ontwikkeladvies laat zien dat deze subsidie in een grote behoefte voorziet. Zowel vanuit de maatschappij als vanuit de beroepscoaches. Bij de start op 1 december middernacht was de registratie portal overbelast vanwege de grote vraag en na 2 uur was de helt van het aantal trajecten al vergeven. Op dit moment zijn alle 55.000 trajecten ingeboekt.

De run op het ontwikkeladvies laat zien dat deze subsidie in een grote behoefte voorziet. Zowel vanuit de maatschappij als vanuit de beroepscoaches. Bij de start op 1 december middernacht was de registratie portal overbelast vanwege de grote vraag en na 2 uur was de helft van het aantal trajecten al vergeven. Op dit moment zijn alle 55.000 trajecten ingeboekt.

Wij zien dus vanuit de werkende en werkzoekende een grote vraag naar loopbaancoaching. Zij worstelen met snelle veranderingen op de arbeidsmarkt, de invloed van corona op de banen en kunnen hulp daarbij goed gebruiken. In een vroeg stadium nadenken over duurzame inzetbaarheid voorkomt dat mensen in de ww komen of uitvallen door stress klachten.

Deze regeling maakt professionele ondersteuning laagdrempelig beschikbaar voor ook alle mensen die niet normaal niet de financiële middelen hiervoor hebben. Als beroepsorganisatie vragen wij de overheid om extra geld beschikbaar te stellen zodat nog meer mensen hier gebruik van kunnen maken. Daarnaast pleiten wij voor een structurele regeling op dit gebied.

Luister hier het fragment met Miriam Oude Wolbers bij BNR Nieuwsradio: https://www.bnr.nl/player/archief/20201202084629300