EIA-tip van de maand: hoe moet het verslag van mijn intervisiebijeenkomst eruit zien?

woensdag 17 januari 2024

NOBCO krijgt veel vragen van coaches die aan de slag willen met hun EIA-certificeringsaanvraag. Daar zijn we blij mee, want zo zetten we met elkaar het coachvak professioneel op de kaart! Sinds ruim een jaar geven we elke maand een EIA-tip naar aanleiding van een veelgestelde vraag. 

Hoe moet het verslag van mijn intervisiebijeenkomst eruit zien?

Het staat een intervisiegroep vrij om wel of niet een verslag te maken van bijeenkomsten.  Je kunt dit doen in de NOBCO-portal, maar dat hoeft niet. Een verslag is geen vereiste voor EIA-certificering.

Reflectie intervisie voor EIA

Voor EIA-certificering is het wel vereist dat je reflecteert op elke intervisiebijeenkomst. Hiervoor gebruik je het format 'Overzicht Intervisie/Supervisie' dat staat op Mijn NOBCO/coachen/EIA-certificering/Stel je portfolio samen.

Per bijeenkomst geef je een korte reflectie op je persoonlijk leeropbrengst en hoe je het geleerde toepast in jouw praktijk.

Verder wordt voor EIA-certificering gevraagd dat je de aanwezigheid van je intervisiegenoten aantoont. Dit doe je het makkelijkste door de bijeenkomsten bij te houden in de NOBCO-portal. Dan heb je meteen een presentielijst. Als je vragen hebt hoe je dit doet, dan kun je een berichtje sturen via de service-button in de NOBCO-portal, voor technische uitleg.

Aan welke eisen moet een intervisiegroep voldoen?

Benieuwd aan welke eisen een intervisiegroep moet voldoen volgens de EIA-criteria? Lees de EIA-handleiding of de EIA-tip van december 2022.

Meer vragen over EIA-certificering?

Op Mijn NOBCO/coachen/EIA-certificering, vind je vier pagina’s met alle informatie over het EIA-certificeringsproces (aangegeven in het blauwe menublok rechts op de pagina). Op deze vier pagina’s kun je de handleidingen, tools en formats downloaden die je helpen bij je aanvraag. Én hier vind je alle eerdere EIA-tips op een rij.

Als je liever kijkt en luistert, kun je op de NOBCO-Academie verschillende informatieve webinars vinden, onder andere over het aanvragen van EIA (webinar 3.3) en over reflectie (webinars 2.1 en 2.2).

Je kunt een korte persoonlijke vraag over EIA-certificering ook stellen aan een assessor via de EIA-Informatielijn. De EIA-informatielijn is elke maandag tussen 16 en 18 uur bereikbaar via 033 247 34 44. Bezettoon? Spreek je naam en telefoonnummer in, dan probeert de assessor je voor 18 uur terug te bellen, of bel zelf op een later tijdstip terug.

EIA-tips