Ervaringen met toetsingskader

Ervaringen met toetsingskader

donderdag 01 maart 2018

Met ingang van januari 2018 hebben we het toetsingskader geïntroduceerd voor coaches die zich willen aansluiten bij NOBCO. Het toetsingskader is ingevoerd om de kwaliteit en professionaliteit van NOBCO-coaches te kunnen waarborgen.

Met ingang van januari 2018 hebben we het toetsingskader geïntroduceerd voor coaches die zich willen aansluiten bij NOBCO. Het toetsingskader is ingevoerd om de kwaliteit en professionaliteit van NOBCO-coaches te kunnen waarborgen. De aanmeldingsprocedure is dus veranderd en wordt uitgevoerd door het secretariaat en toetsingscommissie.

Ervaringen

We hebben de eerste ervaringen met dit nieuwe beleid onlangs geëvalueerd en zijn blij te constateren dat dit een goede ontwikkeling is voor de NOBCO. Het aantal aangesloten coaches stijgt nog steeds.
De aanmelders vinden, soms met een beetje begeleiding, hun weg in het keuzemenu en de samenwerking tussen het secretariaat en de toetsingscommissie verloopt goed.

De maand januari was onze eerste ervaring met het toetsingskader. We zijn blij dat 30% van de coaches die zich aanmelden een EQA-opleiding heeft en dat meer dan de helft van de coaches een HBO- of WO-mensgerichte vooropleiding heeft gevolgd. We kunnen constateren dat het toetsingskader werkt, waardoor de instroom van nieuwe coaches verzekerd is van een basis kwaliteit.