Tikkie versus NOBCO

Tikkie versus NOBCO

dinsdag 29 juni 2021

Laatst vertelden twee vrolijke radio-dj’s in een reeks verbazingwekkende feiten dat de Tikkie-app amper anderhalf jaar na de introductie (in 2016) meer dan 2 miljoen gebruikers kende. Inmiddels is dat nog vele miljoenen meer en het gebruik blijft groeien.

Laatst vertelden twee vrolijke radio-dj’s in een reeks verbazingwekkende feiten dat de Tikkie-app amper anderhalf jaar na de introductie (in 2016) meer dan 2 miljoen gebruikers kende. Inmiddels is dat nog vele miljoenen meer en het gebruik blijft groeien. Ook buiten Nederland.

Tikkie is een idee dat ontstond bij een stel Nederlandse bankmedewerkers die heel ‘Dutch’ hun aandeel in een etentje wilden vergoeden. Maar zonder het contante geld-gedoe. Inmiddels gaat het de wereld rond en komen er ook zakelijk varianten bij. Leuk zul je denken, maar wat heeft dit nu met NOBCO te maken?

Laten we eerst nog even de eenvoud van het idee achter Tikkie benadrukken. Deze app is best een logisch gevolg van de Nederlandse drang naar een eerlijke verdeling van de kosten. Verdelen doen we al jaren. En dat de Tikkie daar dus wel heel handig bij is, daar hoeven we niet lang over na te denken. Dat we dat eigenlijk niet eerder hadden bedacht he? Iedereen ziet hier het voordeel van in en daarom groeit het als kool.

Dan nu de link naar NOBCO. Want dit idee kon alleen zo groot worden, doordat er ergens een groepje mensen geweest is die bedachten dat het nu wel een keer anders moest kunnen. Mensen die ook wilden dat anderen ervan zouden kunnen profiteren. Dat is precies wat we bij NOBCO ook doen. En dat veel mensen daar de voordelen van ervaren blijkt ook. NOBCO groeit de afgelopen jaren enorm. Met de groep groeit ook de kennis en kunde over hoe we ons coaching proces en praktijk nog handiger kunnen inrichten. Dus denken wij ook veel na over wat wij voor jou zouden kunnen vereenvoudigen.

Zo zijn we al jaren trots op onze CoachingMonitor. Een onmisbaar instrument om de voortgang in een coaching traject meetbaar te maken. Jij krijgt dit gratis bij je aansluiting, maar je kunt er eenvoudig iets extra’s mee verdienen door het wel tegen betaling in te zetten in je coaching trajecten. Dat is nog niet alles. We hebben net een compleet vernieuwde NOBCO-portal gelanceerd en ook hier zijn we enorm trots op! Met de nieuwe portal kun je je certificering enorm vergemakkelijken, wederom helemaal gratis beschikbaar voor jou. Dat verdien je terug, omdat het je veel tijd kan besparen. En ook dat is nog lang niet alles en misschien weet je dit ook wel al.

Wat we ons als coaching-community nog niet altijd voldoende realiseren is dat we ook heel veel ondernemers onder onze coaches hebben. Mensen met een eigen praktijk die onafhankelijk en in alle vrijheid hun diensten aanbieden en daarbij niet alleen het coaching vak moeten onderhouden. Ondernemen is beslist ook een vak. En daarvoor heb je een netwerk nodig dat je helpt bij ondernemer specifieke vraagstukken.

Daarom willen we in deze nieuwsflits vooral ook even vieren dat NOBCO al jaaaaren is aangesloten bij PZO. PZO is een platform dat ondernemers helpt in het ondernemerschap. Sommige dingen kun je nou eenmaal niet op wilskracht of gedrevenheid alleen uitwerken. Je hebt een club nodig die weet hoe ze de juiste expertise over de juiste onderwerpen bij elkaar moet krijgen. Dat doen ze en jij kunt je met een superstevige korting aansluiten bij deze groep ondernemers en experts die zich verenigen op een groot aantal onderwerpen. Zij bieden hun leden bijvoorbeeld een juridisch abonnement aan en je kunt deelnemen aan een reeks aan workshops over bijvoorbeeld Microsoft-applicaties, effectief onderhandelen en LinkedIn. En dat zijn nog maar een paar voordelen die zij tot dusverre geregeld hebben.

Dat NOBCO en PZO effectief zijn in hun communities en samenwerkingen zien we duidelijk terug. Net als de Tikkie-app zijn we enorm aan het groeien en dat maakt het mogelijk dat we kunnen blijven werken aan het maken van nog meer mooie voordelen. Dus kijk niet alleen regelmatig naar de NOBCO-voordelen waar jij gebruik van kunt maken, kijk ook eens op www.pzo.nl .

Samen kunnen we meer. De Tikkie-app had je immers ook niet zelf bedacht.

Astrid Frissen
Penningmeester NOBCO