Judith zet zich als coach in voor de studentenactie

vrijdag 22 april 2022

Sinds het uitbreken van COVID-19 staat de mentale gezondheid van studenten onder druk. Het volgen van colleges, sociale ontmoetingen en het opbouwen van een netwerk wordt ze grotendeels ontnomen. De samenleving is nu weer open, maar daarmee zijn de problemen niet weg. Wij weten dat coaching bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van mensen. Vanuit NOBCO dragen we graag bij aan dit maatschappelijke probleem door de mentale last van studenten te verlichten. We bieden studenten – tegen een kleine vergoeding – drie gesprekken aan met een gecertificeerde coach.

“Natuurlijk ga ik ze helpen”

Een coach die zich ook aangemeld heeft voor de studentenactie is Judith den Haan. Judith werkt als work/life-balance coach en vindt het belangrijk om mensen in nood te helpen. “Mijn studententijd was zo onbezorgd en zo leuk. Veel uitgaan, veel vrienden maken, een sociaal leven. Daar heb ik intens van genoten. Toen ik aan die studenten dacht in de coronatijd had ik echt met ze te doen. Ik vond het hartverscheurend. Op zo’n leeftijd moet je het leven gaan leren kennen en ontdekken. En dan zit je op je kamer! Toen kwam deze actie en dacht ik: natuurlijk ga ik ze helpen.”

Wandelcoaching

Na haar aanmelding in omgeving Enschede kreeg ze direct vier aanvragen binnen. Voor haar coachsessies met de studenten heeft ze een leuke vorm bedacht. “Ik heb aan iedereen voorgesteld om zijn of haar favoriete plek in Enschede uit te zoeken. Het is schitterend weer, dus gaan we lekker in de buitenlucht wandelen. Dat vinden ze allemaal hartstikke leuk. Iedereen fleurt daarvan op. Je bent in beweging, maakt endorfine aan, je wordt er gewoon vrolijker van.”

"De dankbaarheid is hartverwarmend"

Judith hoopt dat meer gecertificeerde coaches zich aanmelden. “De dankbaarheid van de studenten, dat is hartverwarmend. Ze geven aan zoveel inzichten te krijgen in zo’n korte tijd. Daar doe je het allemaal voor. Echt super goed dat NOBCO deze actie heeft opgezet. Ze hebben het heel professioneel aangevlogen en daar ben ik trots op. Ik heb uit mezelf tijdens de coronatijd ook al een paar beroepsgroepen gratis coaching gegeven. Dat de beroepsvereniging dat doet is echt top. Vooral voor studenten, daar sta ik 100% achter. Ze hebben gewoon echt behoefte aan hulp. Ga maar eens twee jaar ergens geïsoleerd zitten en kijk dan maar wat er met je gebeurt. Ik kan me voorstellen dat dat vreselijk is.”