Nieuwe webinar over coachen van familiebedrijven

woensdag 25 mei 2022

Als coach ben je nooit uitgeleerd. Wie aangesloten is bij NOBCO heeft toegang tot onze NOBCO-academie. Hier vind je e-learnings en webinars over tal van onderwerpen die jou helpen om jezelf als coach te blijven ontwikkelen. Sinds kort ook het webinar over het coachen van familiebedrijven.

Het begeleiden van organisaties is een uitdaging. Voornamelijk wanneer daar het familieaspect bij komt kijken. Een familie kent altijd spanningen. In Nederland zijn bijna 300.000 bedrijven een familiebedrijf. Bekende bedrijven zijn bijvoorbeeld Van der Valk en Jumbo. Wanneer jij als coach iemand begeleidt bij vraagstukken over het werk of een bedrijf begeleidt, is het goed om daar meer achtergrondinformatie van te hebben. De Nederlandse economie vaart wel bij de kracht van familiebedrijven. Als wij er als coaches voor kunnen zorgen dat familiebedrijven het goed doen, komt dat ten goede aan de economie en dus de maatschappij. Maar natuurlijk ook ten goede aan de professionaliteit van het coachvak.

Mathijs Koopman, systemisch coach en consultant en aangesloten bij NOBCO, vindt dat de webinars over familiebedrijven zijn kennis als coach verbreden om meer problemen te kunnen begeleiden. “Als medewerker ben je in een ouder-kind relatie met je werkgever, terwijl je als ondernemer leert om onafhankelijk te zijn, op eigen benen te staan en los te komen van je ouders. Dit proces is uitdagend en interessant om te begeleiden als coach. Mensen hoeven niet in een volledige burn-out te zitten om een coach te zoeken. Ik kan juist al helpen als het even niet lekker loopt in een team of bedrijf. En deze kennis over coaching voor familiebedrijven werkt dan zowel op persoonlijk niveau als ook op organisatieniveau.”