Podcast Marieke's Vragenuurtje

maandag 25 april 2022

In de podcast “Marieke’s Vragenuurtje” geven we aangesloten coaches de mogelijkheid om vragen te stellen aan de voorzitter van NOBCO. In de aflevering van 20 april hebben we vijf verschillende vragen ontvangen en uitgebreid besproken.

Eén van de vragen ging over de toegankelijkheid van coaching en luidde als volgt: “Het is mijn droom dat coaching voor iedereen toegankelijk is. Hoe kijkt NOBCO hier tegenaan?” Marieke herkent de onderliggende constatering dat coaching op dit moment niet beschikbaar is voor iedereen. “Het is heel lang iets geweest voor mensen met een grote portemonnee, een bedrijf dat het wilde betalen of als het helemaal mis gegaan was.”

Marieke ziet in dat de maatschappij tegenwoordig zo complex is geworden, dat je het mensen gunt om van tijd tot tijd gecoacht te worden. “We willen coaching beschikbaar maken voor andere doelgroepen. Bijvoorbeeld vluchtelingen, mensen in het buitenland, maar ook studenten. Daar hebben we recentelijk een actie voor gelanceerd. Studenten zijn door corona in de knel gekomen en hebben vaak niet de portemonnee om coaching te betalen. We hebben actief overleg gevoerd met opleiders en gevraagd of we iets kunnen betekenen. Zij waren heel blij met ons aanbod.” Je leest hier alles over de studentenactie.

Een andere vraag kwam van een coach die zich recentelijk heeft aangesloten bij NOBCO. “Er staat veel informatie op de website, je krijgt heel veel e-mails, ik voel me overloaded. Zou Marieke iets kunnen vertellen over het onboarding proces van nieuwe coaches bij NOBCO?” Marieke geeft direct aan dat de vraagsteller niet de enige is die dit ervaart. “We nemen de signalen serieus. We gaan dingen veranderen. Er komt een nieuwe website met drie duidelijke journeys. Daarmee hopen we een enorme stroomlijning van informatie te geven.”

Naast de ontwikkeling van een nieuwe website, spreekt Marieke ook over persoonlijk contact. “Het tweede wat veel terugkomt is de behoefte aan meer persoonlijk contact. Je krijgt brieven, e-mails, etc., maar mensen missen iemand die belt en het contact met andere coaches. We gaan elke twee maanden een nieuw welkomstprogramma organiseren. We hopen dan dat daar steeds 20 tot 30 nieuwe coaches zich verzamelen en dingen uit kunnen wisselen. Je denkt vaak dat je de enige bent die nieuw is, maar als je weet hoe NOBCO het afgelopen anderhalf jaar gegroeid is met 1500 nieuwe coaches, ben je zeker niet de enige.”