Van Masterthesis naar PhD bij NOBCO

Van Masterthesis naar PhD bij NOBCO

donderdag 02 september 2021

Marjolein Stefens gaat als promovendus het onderzoek uitvoeren dat NOBCO in samenwerking met de OU heeft gestart.

Wat zijn de mechanismen waardoor coaching positieve effecten heeft? De Open Universiteit start in samenwerking met NOBCO een onderzoek om antwoord te krijgen op deze vraag.

In het voorjaar is NOBCO in samenwerking met de Open Universiteit op zoek gegaan naar een promovendus die dit onderzoek gaat uitvoeren. En in juli is deze na een zorgvuldige selectie gevonden:

Marjolein Stefens

Marjolein kent NOBCO al en heeft haar onderzoeksstage gericht op de Coaching Monitor bij NOBCO afgerond. Naast een gedrevenheid in het verrichten van onderzoek, is zij geïnteresseerd in het vakgebied en kijkt uit om met het onderwerp en haar onderzoek aan de slag te gaan. Ze zal tijdens het NOBCO Symposium Coaching en Onderzoek in november kennismaken met de bezoekers en tijdens een presentatie meer vertellen over haar onderzoek.

Wie is Marjolein Stefens?

Op deze vraag geeft zij zelf het volgende antwoord:

“Ik ben iemand met een brede belangstelling, creatieve geest en vele fascinaties. Zo koos ik er na de voltooiing van een opleiding tot modevormgever aan de kunstacademie voor om psychologie aan de Open Universiteit te gaan studeren. Hier raakte ik al snel geboeid door de tak van de mastervariant levenslooppsychologie en dan met name het onderzoeksgebied hiervan. In deze master ben ik via mijn onderzoeksstage bij NOBCO en scriptieonderzoek volop de literatuur ingedoken aangaande de werkingsmechanismen achter succesvolle coaching. Wat hierbij interessant is, is dat coaching aantoonbare positieve resultaten weet te realiseren, ook nog eens binnen een relatief korte tijdspanne. Maar hoe dit proces van effectieve coaching op motivationeel en relationeel vlak nu precies in zijn werk gaat is nog niet helemaal duidelijk, en het leuke is dat ik dat in dit promotietraject kan gaan onderzoeken!”