“Wat is een team zonder goede leider?”

woensdag 28 februari 2024

Donderdag 8 februari organiseerde de vaksectie Teamcoaching een online webinar met als titel: “Wat is een team zonder goede leider?” Met ongeveer 200 deelnemers deze avond kunnen we concluderen dat het onderwerp leeft onder de teamcoaches. Het is een onderwerp dat vele invalshoeken kent en dat gaf ook het webinar het karakter dat er onderwerpen werden aangestipt, gelardeerd met anekdotes en ervaringen waarbij de diepte niet altijd gehaald werd.

Na de introductie van Annejet de Blécourt, als executive en teamcoach, start het webinar. Bron en leidraad was onder meer de praktijkervaringen, de literatuur en wijze waarop de literatuur werd toegepast. Vooraf waren er enkele vragen ingezonden en tijdens het webinar werd de chat goed bijgehouden en doorgespeeld aan de sprekers. Belangrijke onderwerpen waren het tweesporenbeleid voor team en leider en de onderwerpen wat is een goede leider, en interessante literatuur van o.a. Jim Collins {Good to Great}.

Helaas was er onvoldoende tijd om alle vragen te kunnen beantwoorden. In de chats kwamen mooie inzichten voorbij die de deelnemers konden lezen en er hun voordeel mee doen. We hebben een selectie proberen te maken van vragen die mogelijk interessant konden zijn en deze besproken in het webinar. Er zijn drie boeken verloot van o.a. Annejet de Blécourt [7 perspectieven op Leiderschap] voor de meest interessante vragen.

De vaksectie kijkt terug op een mooi webinar met positieve reacties. Uiteraard zijn er verbeteringen vanuit de enquête en daar kunnen we de volgende keer rekening mee houden. Tevens een dank aan het teamwork aan alle teamleden van de vaksectie Teamcoaching, de ondersteuning vanuit NOBCO en uiteraard aan Annejet de Blécourt voor de inspiratie en openheid van haar ervaringen met teamcoaching. Een volgende live bijeenkomst van de Vaksectie Teamcoaching staat gepland op donderdag 13 juni 2024.

Namens de Vaksectie Teamcoaching,

Wilgard van Lee