EIA-tip van de maand: De drie meest gestelde vragen over EIA

dinsdag 12 december 2023

NOBCO krijgt veel vragen van coaches die aan de slag willen met hun EIA-certificeringsaanvraag. Daar zijn we blij mee, want zo zetten we met elkaar het coachvak professioneel op de kaart! Sinds ruim een jaar geven we elke maand een EIA-tip naar aanleiding van een veelgestelde vraag. Deze maand geen nieuwe tip, maar drie ‘gouwe ouwen’: de drie meest voorkomende vragen over EIA.

1. Een EIA aanvragen, waar begin ik?
Een EIA-certificering aanvragen is een persoonlijk proces, maar dat wil niet zeggen dat je er helemaal alleen voor staat. Er zijn allerlei wegen naar Rome. Kies de aanpak die bij jou en jouw leerstijl past. In deze tip lees je hoe je kunt beginnen.

2. Welke ervaring telt mee als praktijkervaring?
Veel coaches hebben eerst ander werk gedaan en zijn later coach geworden. Die dubbele ervaring is een verrijking voor je werk als coach. Het roept ook de vraag op welke ervaringen uit je eerdere loopbaan je mag opvoeren als praktijkervaring voor EIA-certificering als coach. In deze tip lees je het antwoord.

3. Blijft mijn EQA-diploma na 2 jaar geldig?
Je hebt een EQA opleiding gedaan, maar je hebt deze langer dan 2 jaar geleden afgerond. Is je diploma dan nog geldig voor vrijstellingen op een EIA-aanvraag? In deze tip lees je hoe het zit.

Wil je alle EIA-tips nog eens bekijken? Je vindt ze op een rij op Mijn NOBCO/coachen/EIA-certificeren/EIA-tips.

Meer vragen over EIA-certificering?
Op Mijn NOBCO/coachen/EIA-certificering, vind je vier pagina’s met alle informatie over het EIA-certificeringsproces. Hier kun je de handleidingen, tools en formats downloaden die je helpen bij je aanvraag.

Als je liever kijkt en luistert kun je op de NOBCO-Academie verschillende informatieve webinars vinden, onder andere over het aanvragen van EIA (webinar 3.3) en over reflectie (webinars 2.1 en 2.2).

Je kunt een korte persoonlijke vraag over EIA-certificering ook stellen aan een assessor via de EIA-Informatielijn. De EIA-informatielijn is elke maandag tussen 16 en 18 uur bereikbaar via 033 247 34 44 (niet in de kerstvakantie). Bezettoon? Spreek je naam en telefoonnummer in, dan probeert de assessor je voor 18 uur terug te bellen, of bel zelf op een later tijdstip terug.   

EIA-tips